Mogen we eindelijk sinds gisteren aan de slag met de masochistische game Dark Souls 3, krijgen PC gamers weer wat tegenslagen te verwerken. De game draait namelijk niet zo optimaal als men dacht.

Er zijn spelers waarbij Dark Souls 3 namelijk al direct bij het opstarten crasht. Bij de meeste spelers gebeurt dit als zij het eerste Bonfire hebben bereikt, maar bij sommigen loopt de game zelfs al vast voordat ze überhaupt een karakter kunnen aanmaken.

Omdat niet elke PC hetzelfde is geconfigureerd, heeft niet iedereen last van de crashes. Waar de problemen door worden veroorzaakt, is nog niet bekend. Echter, er zijn theorieën dat ze te maken hebben met de class die een speler kiest. Dit verklaart natuurlijk nog niet waarom de de game crasht voor er überhaupt een karakter kan worden aangemaakt.

Wil je hier geen last van hebben dan kun je om het probleem heen werken door de Knight-class te kiezen en de lighting op laag te zetten. Namco Bandai is op de hoogte van de problematiek en raadt spelers aan om contact op te nemen met het support team.

Om de pijn te verzachten hebben wij nog wel even de vette launchtrailer van de game:

Laat een antwoord achter