PlayStation 5-exclusive hero shooter Concord uit de doeken gedaan

Het was al bekend dat Sony bezig was met de game Concord, wat een live service multiplayer game op de PlayStation 5 moet worden. Afgelopen nacht zijn de eerste beelden verschenen van de game, en het lijkt erop dat deze de concurrentie aan moet gaan met onder andere Overwatch 2 en Valorant.

Concord is een 5 versus 5 hero shooter waarbij ieder personage beschikt over een eigen arsenaal aan unieke wapens en vaardigheden. Ieder personage heeft ook een uitgesproken design en persoonlijkheid. In Concord sta je in de schoenen van Freegunners. Dit zijn volgens ontwikkelaar Firewalk Studios niet helden maar professionals. De ontwikkelaar zegt erg geïnspireerd te zijn door sci-fi boeken, series en films. In de tweede video hieronder is een cinematic trailer te bekijken, waar we een beter beeld krijgen van wie de Freegunners zijn.

“We built Concord as a love-letter to aspirational sci-fi adventure, inspired by our favorite art, anime, films, and TV series. Combined with our deep love of multiplayer, we’re dedicated to creating those had-to-be-there, down to the wire moments with your friends and creating a sense of adventure as you discover more about the galaxy, the characters you play as, and the worlds you visit every time you log on.”

De ontwikkelaar is van plan om een verhaal te vertellen in deze multiplayer game met wekelijkse cinematics. Op launch zullen er 16 speelbare personages zijn. Post launch komen meer personages, stages, modi, verhalen en evenementen naar de game.

Concord staat gepland voor een release op 23 augustus voor PlayStation 5 en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x