Sony heeft aangegeven dat zij, per per 15 augustus van dit jaar, stoppen met de ondersteuning van PlayStation Now op diverse apparaten. , waaronder de PlayStation 3 en verschillende smart-tv’s van zowel Sony als Samsung.

PlayStation Now is sinds eind augustus van het afgelopen jaar officieel beschikbaar in Nederland. Een abonnementje kost je maar liefst 16,99 euro per maand en geeft toegang tot verschillende bekende PS3-games, zoals de Batman-, Assassin’s Creed- en Uncharted-games. Die PS3-spellen zijn via de gamestreamdienst op de PlayStation 4, maar ook op PC, Playstation 3, Vita en divers geselecteerde TV’s te spelen.  Zie het als een soort backwards compatibility.

Vanaf 15 augustus blijven enkel de PlayStation 4 en PC over als apparaten die worden ondersteund. Sony stopt al vanaf 15 maart met het accepteren van nieuwe gebruikers die via desbetreffende apparaten een account aan willen maken. Het bedrijf geeft als reden voor het stopzetten van de ondersteuning op dat het alle aandacht en bedrijfsmiddelen gaat inzetten om de ervaring van gebruikers op de PlayStation 4 en PC te verbeteren, aangezien het bedrijf daar de meeste groeimogelijkheden ziet.