PlayStation Portal blijkt een onverwacht succes te zijn voor Sony

De PlayStation Portal handheld is een gaming device waarmee je games van je PS5-console kunt streamen en spelen op de handheld. Het apparaat heeft een goede launch achter de rug.

In een interview met de website Gamefile heeft PlayStation vice president of product management Hiromi Wakai aangegeven dat het apparaat beter verkoopt dan verwacht.

“The original idea of [the] PlayStation Portal remote player came from our goal to provide high quality console gaming experiences in the players’ hands”.

“We presumed that we would be able to achieve this goal at an affordable price by utilizing a technical solution often referred to as ‘Thin Client’ (A system that performs a majority of the processes on the servers instead of the local hardware), while maintaining the full features of a DualSense wireless controller and a screen that is capable of displaying content with crisp image and text.”

Sony heeft vooralsnog geen precieze verkoopcijfers bekendgemaakt. De PlayStation Portal verscheen afgelopen november en heeft een adviesprijs van €230. Om games op de PlayStation Portal te spelen, moet je beschikken over een PS5-console en een goede Wi-Fi-netwerkverbinding. Het is mogelijk om vanuit een andere netwerk buitenhuis een connectie te maken met je PS5 voor remote play. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit een hotel, een verbinding maken met je PS5 in je huis en daarop spelen.

Ht apparaat heeft een 8 inch scherm met een resolutie van 1080p en een refresh rate van 60FPS. Een goede internetverbinding is verreist, anders kan je te maken krijgen met veel latency. Sony spreekt van minimaal een 5Mbps-verbinding, voor een optimale ervaring is minimaal 15Mbps aangeraden. De zijkanten van de handheld zijn als het ware een DualSense-controller maar dan in twee stukken. Net als de PS5 DualSense-controller, kunnen gamers genieten van de features Haptick Feedback en Adaptive Triggers. Het apparaat bevat een 3.5mm audio jack voor een bekabelde headset waarmee je 3D surround sound kan krijgen. Er is geen ondersteuning voor bluetooth. De batterijduur van de PlayStation Portal remote player zou ongeveer gelijk zijn aan een DualSense-controller.

De PlayStation Portal is nu verkrijgbaar voor €229,99.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x