[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=QbmAMyslwxE” opacity=”1″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”4″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Naast oorlog voeren met tanks, vliegtuigen en schepen is Wargaming nu ook met een free-to-play collectible card online game gekomen. Ik mocht met een press account, gekregen van onze grote vrienden van Wargaming, alvast even proeven van deze game, vol motivatie en zin opende ik mijn browser zodat ik, als de nerd die ik ben, weer een awesome card game mocht spelen, YAY!

Thanks Wargaming or nah!?
Je begint met een training om de volgorde te leren en wat je kán en mág doen; hoe en wanneer je bepaalde kaarten kunt spelen, wanneer je voertuigen kunt beschieten en op welke vijandelijke kaarten. U name it, they tell you! Al met al een goeie uitleg, top gedaan!

Na de training moet je eerst een potje tegen een bot spelen en dit is een leuke en makkelijke manier om de game te leren. Hierna kon ik eindelijk andere spelers slopen! Mijn eerste potje was tegen een Poolse dude die ergens in de Indische Oceaan op zijn schip zat, crappy verbinding dus maar het was een waardige tegenstander. 1-0 voor Ermon.

Op naar de volgende overwinning, althans dat was mijn plan, maar helaas vond ik totaal geen tegenstanders meer, 10 minuten zoeken, 20 minuten zelfs tot 30 minuten laten zoeken, ik deed een aantal resets en browser reboots maar niks mocht baten. WTF dit is kut want het is best een leuke game. Waar dit nou aan ligt weet ik niet, heb met andere games geen last of problemen en op internet kon ik er ook niks over vinden. BOEEHHH!

 

‘Nuff said, Game info!
Je kan in deze game uit 3 factions kiezen en ze hebben elk ook hun eigen pluspuntjes, hieronder een voorbeeld;

 • USA: excellent resource growth.
 • Germany:  high firepower.
 • USSR: exeptional durability.

Je start de game met een raster van 15 vakjes. Linksonder staan jouw Headquarters en rechtsboven die van je tegenstander. Waar het allemaal om draait is dus de Headquarters van je tegenstander slopen. De drie vakjes naast je HQ zijn heel belangrijk want alleen daar mag je units in game brengen, mits ze dus niet bezet zijn door je eigen units (als je vergeet te bewegen met je units) of enemy units. Deze vakjes worden Bridgeheads genoemt.

Uiteraard is een card game tactisch, zeker nu er een beperkt speelveld is. Het gaat namelijk om de combo’s die je kan maken met de kaarten die je in je deck stampt. Maar eigenlijk ben je gewoon zwaar de Sjaak als je niet de goede kaarten trekt, zeker als je vijand snel de kans krijgt om jouw Bridgehead vakjes te bezetten. Verder heb je 3 soorten kaarten:

 • Orders zijn effect cards met positieve, negatieve en mixed effecten.
 • Units bestaan uit Light, Medium en Heavy tanks, Artillery/SPG en Tank Destroyers met elk hun eigen specialiteit en effecten.
 • Squads zijn support cards met een Defensive of Offensive bonus.

Kaarten kunnen ook nog extra attributen hebben zoals;

 • Camouflage; deze kaart mag niet aangevallen worden door je HQ of Artillery.
 • Mass Productio; je mag meer dan 3x deze kaart in je deck hebben.
 • Defense; deze unit kan damage aan je HQ absorberen en nog veel meer!

Dan hebben we nog het belangrijkste van de game: Resources (je mana so to speak). Elke Headquarter geeft een bepaalde hoeveelheid elke beurt, deze kan je alleen verhogen door middel van kaarten zoals de M44 hieronder! Zolang deze unit in play is krijg je elke beurt 1 extra Resource.

Kaartjes en de Generals Wall Street wisselkoers
Er zijn heel wat kaarten beschikbaar (meer dan 200) wat awesome is maar die moet je wel allemaal researchen en daarna nog eens kopen.

Researchen kost Experience welke je kan verdienen door, naast online te spelen en te winnen, ook missions moet completen die bestaan uit verschillende objectives, een soort van daily quests zeg maar. Als je bijvoorbeeld een Unit of Squad unlocked door te Researchen moet je daarna Credits betalen om de kaart te kopen (de meeste kan je trouwens maar 3x kopen). Verder kan je ook Tokens verdienen met de missions, daarmee kan je weer Premium Cards kopen en omwisselen naar Credits of Experience.  Volg je me nog!!?

 

Hoe werkt het en hoe kan ik nou winnen!!?

De battle mechanics in deze game is niet zoals in de meeste cards games met simpelweg je target kiezen en damage verdelen. Je moet je enemies spotten voordat je ze kan aanvallen. Hoe dat werkt vraag je? Als volgt: pas als jouw unit naast een enemy unit staat dan kan je aanvallen, MAAR wees gewaarschuwd want er wordt ook gelijk een counterattack uitgevoerd op de aanvallende unit, mits er op jouw of zijn kaart aangegeven wordt dit niet te kunnen of mogen of door een Order effect. En vanzelfsprekend is je unit naar de verdoemenis geblazen als je hitpoints (het schild icoontje) op Le Zero komen.

Hoe win je:

 • De vijandelijke Headquarters slopen.
 • Unieke features van kaarten gebruiken (resources naar 25 punten krijgen, alle Bridgehead vakjes bezetten behalve de HQ van je tegenstander, etc).
 • Als het deck op is van een speler heeft diegene ook verloren.
 • Tijd op? Game Over!

 

Zo, nu weet je hoe deze game voor het grootste deel in elkaar steekt. Waar wacht je nog op? Ga naar de kapper, fix die Brad Pitt Chapsel, Thousand Yard stare op je bek en je Duitse woordenboekje in de hand! Sign up voor de beta van World of Tanks: GeneralsUND SCHNELL JAH!

één antwoord

Laat een antwoord achter