Remake van sci-fi survival horror-game Dead Space heeft releasedatum gekregen

EA Motive heeft vandaag tijdens de tweede Developer Livestream ‘Crafting the Tension’ aangekondigd dat Dead Space op 27 januari 2023 zal verschijnen.

Dead Space is een remake van de klassieke sci-fi survival-horror game die vanaf de grond opnieuw opgebouwd is met de Frostbite-engine. De remake, die trouw blijft aan de visie van de originele game, bevat verbeterde audio en haarscherpe, meeslepende beelden, die zorgvuldig onder handen zijn genomen voor een nieuw niveau van realisme en kwaliteit. In de tweede Developer Livestream ‘Crafting the Tension’ geeft het team van EA Motive meer uitleg over de game.

Dead Space plaatst je in de schoenen van Isaac Clarke, een ingenieur die op een routinemissie is om een gigantisch mijnbouwruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Aan boord van de Ishimura wacht hem een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd, en Isaac’s vriendin Nicole – die zich ook aan boord bevindt – is verdwenen. Alleen en gevangen, met slechts zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Het team van EA Motive heeft tijdens de tweede Dead Space Developer Livestream laten zien hoe de game naar moderne visuele standaarden wordt getild en hoe de originele omgevingen, personages, VFX en nog veel meer opnieuw vanaf de grond zijn opgebouwd om een niveau van kwaliteit en detail te creëren dat past bij deze generatie hardware en pc’s. Door verbeteringen zoals dynamische, volumetrische belichting te combineren met atmosferische en omgevingseffecten die in full-HDR zijn gerenderd, stelt Dead Space spelers bovendien in staat om de angstaanjagende, beklemmende gangen van de USG Ishimura te doorlopen met een ongekend niveau van immersie in deze geliefde franchise.

De remake van Dead Space komt op 23 januari uit voor Xbox Series X | S, PlayStation 5 en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x