Hearthstone uitbreidingen kennen altijd een vast patroon. Ieder jaar komen er 3 uitbreidingen uit (in april, augustus en december). Morgen (op 9 april) wordt de eerste expansion uitgebracht, genaamd Rise of Shadows.

Rise of Shadows is de eerste uitbreiding van het nieuwe Hearthstone jaar en dat betekend dat er 135 kaarten aan de game worden toegevoegd, maar ook dat players van de standard mode afscheid gaan nemen van kaarten uit de oudere expansions: Journey to Un’goro, Knights of the Frozen Throne en Kobalts & Catacombs. Dit jaar vertelt de nieuwe content het verhaal van het kwaad dat “The League of E.V.I.L. heet en de helden. Zoals gebruikelijk worden er weer een aantal nieuwe concepten aan de game toegevoegd.

  • Keyword Twinspell is een spreuk die na gebruik, nogmaals terug komt in je hand. Ze kosten wat meer maar daardoor krijg je wel twee spreuken in een kaart.
  • Sommige kaarten geven je ook Lackeys in je hand. Deze wezens imponeren niet in stats (1 mana 1/1), maar hebben een sterk effect zoals het uitkiezen van een spreuk, 2 schade doen bij het spelen of oproepen van een 2-cost minion.
  • Scheme kaarten zijn in het begin niet zo indrukwekkend, maar worden sterker naar mate je ze langer in de hand houdt. Zo krijgt Shaman een scheme die 1 damage doet aan alle minions voor 5 mana, maar iedere beurt dat je hem langer in je hand houdt, doet de kaart meer schade.

Verder zullen er nog extra kaarten verdwijnen uit de standaard mode. Deze kaarten gaan naar de Hall of Fame, waarna je de volledige dust waarden terug ontvangt. Deze kaarten zijn: naturalize (druid), doomguard (warlock), divine favor (paladin) en ook Baku en Genn gaan naar de Hall of Fame, samen met gloom stag (druid), black cat (mage), glitter moth (priest) en murkspark eel (shaman). Het loont om die nog even te craften voor de expansion uitkomt.

Voor de rest komt er nog single player content uit voor Rise of Shadows alleen zullen we daar nog een maandje op moeten wachten. Ook zijn er pre-order bundels te koop: