Op StarGamers schrijven we niet echt vaak over mobiele telefoons en mobile gaming. Toch vonden we het wel erg interessant om jullie via een feature iets te vertellen over de nieuwste lijn Samsung Galaxy telefoons, waarvan er maar liefst drie nieuwe modellen van op de markt zijn verschenen, namelijk de S20, S20 Plus en de S20 Ultra.

In deze haastige tijd, waarin we dood gegooid worden met nieuwe technologische snufjes, is een smartphone niets nieuws meer. Toch komen er elk jaar een hele lading aan nieuwe modellen telefoons op de markt, en raken wij als gamers en technerds niet echt meer onder de indruk. Toch is de Samsung Galaxy S20 wel een apparaat welke een behoorlijk goede indruk maakt. Veel telefoonaanbieders focussen zich op deze nieuwe lijn telefoons, waaronder T-Mobile die zijn pijlen heeft gezet op de Samsung Galaxy S20 Plus. Waarin de drie modellen telefoons gelijk in zijn is het amoled scherm. Ze hebben namelijk allemaal een scherm met een refreshrate van 120 Hz. Tot nu toe was 60 Hz de standaard voor mobiele beeldschermen, en deze snelheidsverdubbeling is vooral goed te zien tijdens het scrollen en swipen op de nieuwe smartphones.

De touch-invoersnelheid is ook dubbel zo hoog op de Galaxy S20 en is van 120 naar 240Hz gegaan. Dit houdt in dat als je op het scherm tikt, de Galaxy S20 dit dus twee keer sneller registreert dan zijn voorganger, de Galaxy S10. Deze scherm en touch-invoer snelheden zijn zeer indrukkwekkend te noemen en zijn dan ook uitermate geschikt voor mobile gaming. Populaire spellen als PUBG Mobile en Fortnite spelen dan ook veel vloeiender dan wat je gewend bent. Daarnaast kennen alle Galaxy S20-modellen een WQHD+ resolutie (3200 x 1440) en ondersteunen de toestellen zelfs HDR10+ wat zorgt voor prachtige beelden tijdens de nodige potjes Battle Royale.

De schermen zijn ook allemaal wat groter dan de voorgangers. Zo heeft de reguliere S20 een 6,2 inch amoled-scherm, kent de S20+ een 6,7 inch groot scherm en is de Galaxy S20 Ultra de telefoon met het grootste scherm die een whopping 6,9 inch groot is. Er moet gezegd worden dat de S20 Ultra voor een geweldige ervaring zorgt als je er op wilt gamen. Ook dankzij de eerder genoemde resolutie en HDR ondersteuning spatten de beelden echt van dit scherm af!

Samsung Galaxy telefoons staan bekend om hun geweldige camera’s en ook op de S20-lijn moet gezegd worden dat het bedrijf zich opnieuw heeft overtroffen. Zo kent de S20 een drievoudige camera, met een normale lens en een ultragroothoek die beiden een 12 megapixel-sensor, en een telefotolens met 64 megapixels kennen.

De S20+ en S20 Ultra zijn iets luxer en voegen daar nog een DepthVision-lens aan toe, welke onder meer zorgt voor realistischere scherptediepte in je genomen foto’s. Daarnaast kennen alle drie de modellen een hybride optische zoom. Zodoende kun je met de S20 en S20+ tot 3 keer zoomen, terwijl je met de S20 Ultra 10 keer kunt zoomen. En als je dacht dat dit alles was kun je met de digitale zoom op het Ultra-model zelfs tot 100 keer inzoomen.

Ook de selfiecamera heeft de nodige upgrade gehad en deze is op de S20 en S20+ 10 megapixels, de S20 Ultra kent zelfs maar liefst een selfiecamera van 40 megapixels. De selfiecamera is geplaatst als een piepkleine punch-hole midden boven in het scherm. Als kers op de taart kunnen alle telefoons in de S20-lijn video’s maken in 8K-kwaliteit, wat zelfs een beetje overkill is aangezien 8K nog lang niet de standaard is.

Qua batterij duur is er wat verschil in de drie modellen. Zo heeft de Galaxy S20 een 4000 mAh-accu, de S20+ een 4500 mAH en de S20 Ultra biedt een zelfs 5000 mAh. Aangezien de telefoons verschillen in grootte is er niet echt heel veel verschil in de totale accuduur als je veel zou gamen op je smartphone maar vooralsnog staan de accu’s wel hun mannetje en houden ze het lang vol. Verder zijn er nog een aantal verschillen tussen de S20-lijn. Zo is de Galaxy S20 er als 4G-telefoon met 128 GB. Wil je op de toekomst voorbereid zijn, dan is er tegen meerprijs een exemplaar met 5G. De S20+ is er alleen als 5G-uitvoering. Ook de S20 Ultra komt alleen als 5G-versie uit en is er met 128 GB of 512 GB.

Laat een antwoord achter