Samsung Neo QLED ontvangt ‘Gaming TV Performance’-certificering

De Neo QLED is de eerste TV ooit die de Gaming TV Performance-certificering ontvangt van de Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). Het keurmerk van de gerespecteerde Duitse organisatie toont aan dat de TV’s uitermate geschikt zijn om te gamen. Dat sluit aan op Samsungs visie om met de TV-modellen een zo veelzijdig mogelijke gebruikerservaring mogelijk te maken.

Vier modellen uit de 2021 Neo QLED line-up (QN900, QN800, QN9XA en QN85) ontvingen de certificering vanwege de lage input lag en de HDR met een helderheid van meer dan 1.000 nits.

Alle TV’s ondergingen een stevige testprocedure. Het onderzoek draaide specifiek om de HDR en de input lag. Deze specificatie bepaalt de vertraging tussen de controller en het scherm waarop je speelt. Op beide onderdelen zijn de prestaties van de Neo QLED uitstekend. Uit de tests blijkt dat je tijdens het gamen op Samsungs Neo QLED een input lag van minder dan 10 milliseconden hebt, wat extreem laag is. Hoe lager de input lag van je TV, hoe sneller en meeslepender je game-ervaring is. De helderheid van meer dan 1.000 nits draagt verder bij aan onbezorgd HDR-gamen en ook dat leverde een certificering op. De FreeSync Premium Pro-technologie maakt de ervaring helemaal af door heldere scenes nóg helderder te maken en donkere scenes juist donkerder zonder het optimale contrast te verliezen. HDR wordt onder gamers gezien als een van de belangrijkste kenmerken.

Bij het mogelijk maken van de ultieme game-ervaring gaat Samsungs Neo QLED TV nog verder dan de lage input lag en HDR met helderheid van meer dan 1.000 nits. De line-up biedt dankzij het 100% kleurenvolume en de 12-bit backlight control een zeer precieze beelddetaillering, diepere zwarttinten en een ongelooflijk kleurenbereik. Wide Game View en Game Bar – allebei nieuw in de branche – staan garant voor 21:9 en 32:9 beeldverhoudingen, terwijl je de schermen ook kunt gebruiken om snel even belangrijke game-informatie te checken.

Samsungs Neo QLED TV’s hebben minimaal een HDMI 2.1 poort waardoor next gen gaming op 120Hz in 4K probleemloos gaat. Ook het geluid is verbeterd dankzij Object Tracking Sound (+) waardoor het geluid de actie op het scherm volgt met extra speakers aan de boven en zijkant. Zo ben je op de Neo QLED TV’s verzekerd van een meeslepende game-ervaring voor ál je zintuigen.

“Steeds meer mensen gamen graag op grote schermen met eersteklas beeldkwaliteit,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. “Samsung is zich daarvan bewust en levert met de Neo QLED TV line-up maatwerk. Het is als gamen in een andere dimensie.”

Ook interessant
Back 4 Blood uitgesteld naar oktober
NL / EN