Via een anonieme bron is bekend geworden dat Sony onlangs een nieuw PlayStation 4 Pro-model heeft uitgebracht welke een stuk stiller is dan de voorgaande modelen.

Sony heeft heel stilletjes een PlayStation 4 Pro met modelnummer CUH-7200 op de markt gelanceerd. Het blijkt dat dit model een aantal kleine aanpassingen heeft gekregen. Zo is de PC-achtige stekker vervangen door een 2 pin stekker.

Het grootste verschil in de modellen zit in de koeling. Digital Foundry kwam erachter door een analyse uit te voeren. Zo maakt de console in verhouding tot het eerste PS4 Pro model een stuk minder herrie, namelijk 44 tot 48 decibel. De originele Playstation 4 maakte haalde zelfs 55 decibel, dus je kunt opmerken dat dit een heel verschil zal zijn. Wat ook opvallend is, is dat het nieuwe model PS4 Pro een stuk warmer wordt, maar hoe veel dat scheelt is niet bekendgemaakt.

De Playstation 4 Pro met modelnummer CUH-7200 is vanaf nu verkrijgbaar en is tevens ook onderdeel van de Red Dead Redemption 2-bundel.