Sony heeft naar verluidt helft van PlayStation live-service games uitgesteld

PlayStation exclusives worden gekenmerkt door epische, singleplayer verhalen. Denk dan aan bijvoorbeeld The Last of Us, Uncharted, God of War, Ratchet & Clank en Spider-Man. Toch wil Sony hier verandering in brengen.

Het bedrijf is de laatste tijd namelijk bezig om een inhaalslag te maken met live-service games. Zo zijn er op dit moment veel populaire en succesvolle games die eenzelfde soort strategie hanteren, denk bijvoorbeeld aan Fortnite. Een van de zetten die Sony dan ook gedaan heeft, is de overname van Bungie.

Bungie is niet alleen ingehuurd om live-service games voor Sony te maken, maar ook om de andere projecten te beoordelen. Naar verluidt zou de studio een negatief rapport hebben afgeleverd aan Sony over de voortgang van bepaalde gamese.

Eén van de games is naar verluidt de stand-alone multiplayer game van The Last of Us. De laatste tijd gaan er veel geruchten over de ontwikkeling van het project en het gaat zelfs zo ver dat er vermoedens zijn dat de hele game is geannuleerd.

Uit een call met aandeelhouders blijkt alleen dat het live-service project niet zo succesvol verloopt als waar men op gehoopt had. Volgens Sony-president Hiroki Totoki is maar liefst de helft van de live-service games uitgesteld naar een latere datum, dat meldt onder andere de website VGC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x