Sony heeft ontwikkelaar Bungie opgekocht

Gisteren is bekend geworden dat Sony ontwikkelaar Bungie heeft gekocht voor 3,6 miljard dollar.

Ondanks dat Sony dus nu eigenaar is van Bungie, is het al wel duidelijk geworden dat de Destiny-franchise ook op andere platformen zal blijven verschijnen. Daarnaast blijft Bungie de mogelijkheid houden om geheel onafhankelijk te kiezen waar zij hun games op uitbrengen.

Jim Ryan van Sony Interactive Entertainment geeft aan dat zij sinds het ontstaan van de Destiny-franchise al een goede samenwerking met Bungie hebben en hij is dan ook erg blij om Sony te verwelkomen bij de PlayStation-familie. Tevens geeft hij aan dat dit een belangrijke stap in de strategie van PlayStation is om een nog breder publiek te krijgen.

Bungie vond zijn oorsprong in 1990 als Macintosh ontwikkelaar en maakte in deze tijd games zoals Marathon, Operation Desert Storm en de Myth-franchise. De studio werd pas echt bekend in 2000, wanneer het gekocht werd door Microsoft en Bungie de eerste Halo-game uitbracht voor de Xbox.

In 2007 werd bekend dat Bungie weer een onafhankelijke studio was, waarna het Destiny en Destiny 2 heeft ontwikkeld. Het bedrijf sloot eerder een deal met Activision Blizzard om beide games uit te brengen, maar Activision Blizzard was niet tevreden en verbrak de deal in 2019.

Hoewel Bungie nog steeds bezig is met nieuwe contentn en updates voor Destiny 2, werkt de ontwikkelaar ook aan een nieuwe game, waar nog niets over bekend is.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x