Sony heeft Until Dawn Remake aangekondigd

Het in 2015 verschenen Until Dawn krijgt een volwaardige remake op de PlayStation 5. Dit heeft Sony afgelopen nacht bekend gemaakt. Aan het roer van de ontwikkeling staat Ballistic Moon, en van de remake is een eerste gameplay trailer.

Opvallend detail is dat Suppermassive Games, de oorspronkelijke ontwikkelaar, niet aan deze remake werkt. De remake wordt gemaakt door Ballistic Moon, een studio die onlangs is opgericht. Sony is eigenaar van de rechten omtrent Until Dawn en kan daarom een deal sluiten met een andere studio om dit project te ontwikkelen.

Until Dawn is een verhaalgedreven horrorgame waar acht vrienden op vakantie gaan in een camping in de bergen. Wat een goede tijd moest worden, wordt uiteindelijk een horror ervaring waar iedereen moet vechten voor hun leven. Iets of iemand maakt jacht op de jongvolwassenen. Until Dawn werd vooral geprezen door de vele keuzes die speler kon maken waar consequenties aan gebonden zijn. Zo heeft de game meerdere eindes afhankelijk van wie leeft en wie sterft. Dit is een remake van de game uit 2015 met opgepoetste graphics, snellere laadtijden, 3D audio, ondersteuning voor de DualSense-controller en de game draait veel beter op een hogere framerate.

Until Dawn Remake staat gepland voor lancering later dit jaar voor de PlayStation 5 en de PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x