Sony legt uit waarom de PlayStation Portal is ontwikkeld, cloud streaming wordt misschien later ondersteund

Eerder dit jaar kondigde Sony de PlayStation Portal aan, een DualSense controller met daar tussenin een scherm. Hiermee is het mogelijk om via Remote Play PlayStation 5 games te streamen naar het apparaat, waardoor de tv bijvoorbeeld ondertussen voor iets anders  gebruikt kan worden.

De Portal is geen handheld systeem, maar wel een vernuftig apparaatje als de televisie bevoorbeeld bezet is. Het systeem is nu verkrijgbaar en of het nuttig is, is een persoonlijke smaak.

Naar aanleiding van de release sprak Hideaki Nishino, vice president van platform experience bij Sony PlayStation, over het systeem met de Japanse site AV Watch.

Uit dat interview blijkt dat Sony het apparaat heeft ontworpen om aan mensen tegemoet te komen die niet voor een tv willen of kunnen zitten terwijl ze wel willen gamen. Het is een alternatieve manier om PlayStation 5 games te kunnen ervaren. Dit was het primaire uitgangspunt.

Ontbreken cloud streaming

Het gaat Sony ook niet om veel verkopen, want winst maken is geen doelstelling geweest. Als Sony ziet dat gameplay tijd toeneemt met behulp van de PlayStation Portal, dan zijn ze in hun doel geslaagd, zo geeft Nishino aan.

Tevens liet Noshino weten waarom cloud streaming niet beschikbaar is via de PlayStation Portal. In het zelfde interview zegt hij dat het enige technische verschil tussen Remote Play en cloud streaming de locatie van de server is. Dus dit levert in principe geen beperkingen op aangaande het ondersteunen van cloud streaming op het apparaat.

Omdat cloud streaming van PlayStation 5 games pas sinds kort mogelijk is, wil Sony niets overhaasten. Daarom hebben ze voor nu besloten het bij Remote Play te houden, maar het idee voor cloud streaming naar de PlayStation Portal is zeker niet iets wat ze gemakkelijk opzij zetten.

Wat is PlayStation Portal?

De PlayStation Portal is een handheld met een scherm van maar liefst 8 inch. Het gaat om een LCD-paneel met een resolutie van 1920×1080 pixels en een verversingssnelheid van 60Hz. Aan beide zijkanten zitten ‘halve’ DualSense-controllers, alsof een exemplaar doormidden is gehakt. De controller is qua functionaliteit en feel identiek aan de normale DualSense-controller. Hij heeft dus adaptieve triggers, haptische feedback en alle knoppen die je kunt bedenken zijn aanwezig.

Er zit verder geen noemenswaardige technologie verstopt in de behuizing van de PlayStation Portal. Je bestuurt via Remote Play je eigen PlayStation 5 alsof je gewoon op de bank zit te gamen. Je kunt dus al je geïnstalleerde games spelen, tussen games wisselen, vrienden toevoegen, berichten sturen, screenshots maken, games downloaden, en ga zo maar door. Zie Remote Play als een soort Chromecast van je PlayStation 5 naar je Portal. De Portal heeft ook een aux-poort waar je bekabeld een koptelefoon aan kan sluiten. De handheld heeft geen Bluetooth.

De PlayStation Portal is nu verkrijgbaar voor rond de 200 euro.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x