Sony werkt naar verluidt aan native PlayStation 3 emulatie voor PlayStation 5

Als we geruchten moeten geloven is Sony aan het werk om PlayStation 3-games native aan het werk te krijgen op PlayStation 5-consoles.

Dit gerucht komt van zowel Nick baker van XboxEra en Jeff Grubb van Giant Bomb. In een video meldde Baker dat Sony werkt aan selecte PlayStation 3-backward compatibility. Hij meldt daarbij niet om welke games het zou gaan en op welke manier die aangeboden zouden worden, al ligt het in de lijn der verwachting dat dit op vergelijkbare manier zal gebeuren als andere klassieke PlayStation-games via PlayStation Plus-tiers.

Grubb gaf meer details en heeft al flink wat buzz voorbij horen komen. Hij dacht in eerste instantie dat dit eerder in 2024 al aangekondigd zou worden door Sony, maar dat is nog niet gebeurd. Hij geeft aan dat dit niet betekent dat het nooit werkelijk gaat gebeuren, maar er is ook geen zekerheid dat dit wel gaat gebeuren.

Sony heeft in het verleden nooit echt ingezet op backwards compatibility, en voor alle PlayStation-games die voor de PlayStation 4 zijn uitgekomen is dan ook emulatie nodig.

De PlayStation 3 is op dit moment de enige console waar games niet native van speelbaar zijn op de PlayStation 5. Wel is het mogelijk om selecte PS3 games te streamen via PlayStation Plus Premium.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x