Speel vanaf vandaag Xbox games op je smartphone en tablet

Heb je een abonnement op de Xbox Game Pass Ultimate? Dan kun je vanaf vandaag genieten van een shitload aan games op andere apparaten. Dit allemaal als onderdeel van de nieuwe dienst; Cloud Gaming

Tot gisteren heette de nieuwe dienst van Microsoft nog Project xCloud, maar deze naam is last-minute gewijzigd naar Cloud Gaming. Hiermee kun je dus bekende Xbox titels afspelen op Android-apparaten en deze kun je besturen met je Xbox-controller.

Microsoft heeft een lijst gemaakt met games die je vanaf de launch van Cloud Gaming zal kunnen spelen. Daarnaast bevat de dienst een behoorlijk arsenaal aan toffe games, waarmee je wel even vooruit kunt. Zo zijn onder andere The Master Chief Collection, Sea of Thieves, The Witcher 3, Wasteland 3 en natuurlijk meer vette games van de partij.

Een los abonnement op Cloud Gaming is er niet. Je kunt hier enkel gebruik van maken als je dus een Xbox Game Pass Ultimate abonnement hebt. Cloud Gaming is op dit moment in 22 landen beschikbaar, en Nederland is een van de landen waar de dienst beschikbaar is gekomen.

Ook interessant
Dit zijn volgens Digital Foundry de mooiste games van 2020
NL / EN