IO Interactive kennen we natuurlijk allemaal van de Hitman-franchise, maar ook van games als Kane & Lynch. Helaas is er droevig nieuws omtrent de spelletjesmaker…

Uitgever Square Enix heeft namelijk aangekondigd dat ontwikkelstudio IO Interactive in de verkoop gaat. Momenteel zijn er al gesprekken gaande met investeerders, die de Deense ontwikkelaar willen overnemen.

IO Interactive begon in 2009 een samenwerking met Square Enix nadat de uitgever het moederbedrijf van IO, Eidos had opgekocht en sindsdien hebben we aardig wat Hitman-games voorbij zien komen. Ondertussen is het ook gelijk raar nieuws, want IO heeft onlangs een nieuw logo gelanceerd en tevens is er een tweede seizoen van Hitman aangekondigd.

Het is voorlopig nog een mysterie wat er met alle franchises van IO Interactive gaat gebeuren. De rechten van deze franchises liggen namelijk bij Square Enix, en wat zij er mee gaan doen is onbekend. Wellicht worden deze ook verkocht, of bij een andere studio neergelegd. De tijd zal ons leren.