Star Wars Squadrons next-gen upgrade komt deze week, kent merkbare verschillen

Een berg bestaande games op de PlayStation 4 en Xbox One krijgen een next-gen upgrade, zo ook Star Wars Squadrons, welke aanzienlijk merkbare verschillen krijgt tussen de PlayStation 5 en Xbox Series X versies.

Om te beginnen zal de Xbox Series krijgen niet alleen een betere visuele modus krijgen, maar ook een performance modus. In de visuele modus zal de game in 4K en 60fps draaien op de Series X en 1440 p en 60fps op de Series S. De performance modus zal de framerate op beide consoles verhogen naar 120fps, waarbij er nauwelijks in de 4K resolutie ingeleverd zal worden.

De PlayStation 5 upgrade valt een beetje tegen, aangezien deze alleen wat verbeterde visuals en effecten zal kennen. De game draait op dezelfde resolutie als de PlayStation 4 Pro en dat is 1440p op 60fps. De VR-versie zal helemaal geen verbeteringen krijgen, wat komt door de bottlenek die de VR-headset vormt.

Star Wars Squadrons is reeds verkrijgbaar op Xbox One, PlayStation 4 en PC. De game zal in de loop van deze week worden voorzien van een update met next-gen enhancements.

Ook interessant
Call of Duty: Black Ops Cold War kent een waslijst aan veranderingen bij launch
NL / EN