StarGamers Awards 2021: De uitslag

Onlangs hadden we een poll op StarGamers gehouden waarin wij je vroegen wat jij de beste game van 2021 vond. We werden overweldigd door de grote belangstelling, want ruim 3.000 mensen hebben hun stem uitgebracht.

Midden december hebben wij een aantal games geselecteerd waaruit je kon kiezen, en doormiddel van een poll kon jij je stem uitbrengen. Wij hebben de vijf meest gekozen games voor je op een rijtje gezet. Het werd nog wel even spannend welke game werkelijk “Game of the Year” zou worden, want het scheelde maar drie stemmen.

Welke game is “StarGamers – Game of the Year 2021” geworden? Je leest het hieronder:

5. Marvel’s Guardians of the Galaxy (multiplatform)

Guardians of the Galaxy is misschien, naast The Avengers, wel een van de meest populaire superheldenteams die er op dit moment is en dat heeft uiteraard alles te maken dankzij hun MCU film debuut een aantal jaren geleden. Voor Square Enix reden genoeg om een game te maken over deze stuntelige galactische superhelden!

Guardians of the Galaxy is onverwacht een hele toffe game geworden, en wellicht een van de grote verrassingen van 2021. De game kent een uitzonderlijk goed geschreven verhaal, en dit wordt ondersteund door een cast van unieke personages wiens interacties met elkaar behoorlijk hilarisch kunnen zijn. De leuke en hectische combat is niet erg diepgaand, maar voelt erg smooth aan en speelt ontzettend soepel weg. Het enige minpuntje wat ik kan noemen is de ietwat verouderde en lineaire opzet in de gameplay en verkenning van de spelwerelden. Ondanks alles is Guardians of the Galaxy een vette actiegame geworden die een heel breed publiek zal aanspreken.

4. Metroid Dread (Nintendo Switch)

We hebben uitzonderlijk lang moeten wachten op een nieuwe Metroid-game, maar eindelijk mochten we weer genieten van een compleet nieuw deel in de serie Metroid Dread was werkelijk een waardig nieuw deel in de franchise, die nieuwe elementen wist te introduceren.

Metroid Dread is een van de beste 2D platformgames die je in 2021 kon spelen! De game is ontzettend uitgebreid, het leveldesign is uitmuntend goed, het kent een geweldige verzameling aan toffe vaardigheden en het is een heerlijk actievolle ervaring. Hoewel de game misschien niet zo uitdagend is als zijn voorgangers, is het wel een bijzonder avontuur die je zeker moet meemaken op de Nintendo Switch.

3. Kena: Bridge of Spirits (PlayStation)

Niet elke game die verschijnt kan overdreven origineel zijn of een geheel nieuwe ervaring bieden. Er is dan ook niets mis met het hergebruiken van bekende gameplay elementen en deze goed te implementeren in nieuwe games. Hierbij bestaat echter wel het gevaar dat een game snel saai kan aanvoelen. Hoewel Kena: Bridge of Spirits stiekem niets nieuws doet, is de game ook zeker niet saai. 

Kena: Bridge of Spirits is een verbluffende indie-game waarvan je bek wagen wijd open zal vallen als je deze voor het eerst speelt en ziet. Hoewel de game een heleboel gameplay elementen leent van games als Ocarina of Time, Star Fox Adventures, Pikmin en Uncharted, zijn al deze dingen ontzettend goed uitgevoerd. Hierdoor heeft Kena toch echt een eigen gezicht gekregen en het uitstekend verhaal voegt hier een heleboel persoonlijkheid aan toe. 

Hoewel er hier en daar een paar kleine technische problemen zijn, biedt Kena: Bridge of Spirits alsnog een geweldige ervaring, en hopelijk mogen we in de toekomst een vervolg zien.

2. Halo Infinite (Xbox)

Het is alweer twintig jaar geleden dat Master Chief het vaste gezicht werd voor de Xbox-consoles. De allereerste game in de serie drukte een diepe stempel op het shooter landschap en wist eigenhandig het merk Xbox op de kaart te zetten. Begin jaren 2000 was Halo dan ook een flinke hit, en de franchise is dan ook niet mer weg te denken in de industrie. Na maar liefst zes lange jaren wachten hebben we dan eindelijk weer een nieuw deel, welke opvallend genoeg de nodige vernieuwingen in de serie wist te brengen.

We hebben er stiekem best lang op moeten wachten, maar met Halo Infinite keert de succesvolle franchise succesvol terug. Het verhaal is sterk en de game kent genoeg subtiele veranderingen, maar is nog steeds op-en-top Halo zoals we het kennen. Tel daarbij de gratis multiplayer en je hebt een geweldige release waarmee nieuwkomers als die hard Halo-fans zichzelf uren kunnen vermaken.

1. Resident Evil Village (multiplatform)

Met de release van Resident Evil 7: Biohazard, welke in 2017 verscheen, wist Capcom de serie opnieuw op de kaart te zetten en introduceerde ze nieuwe gameplay welke de serie opnieuw naar een niveau wist te brengen. Hoewel de gameplay de stap nam naar een first-person-perspectief en er enkele drastische veranderingen in het algehele ontwerp van de game waren genomen, wist de game trouw te blijven aan de survival-horror-roots waar de franchise groot mee is geworden. 

Begin 2021 verscheen dan ook Resident Evil Village, welke een direct vervolg is op deel 7 en een flink aantal aspecten heeft overgenomen, maar wel een nieuwe insteek kende. Hierdoor waren fans in het begin wel een beetje bezorgd, want wat hebben vampieren en weerwolven nu te maken met het eerder vertelde plot in de voorgaande games? Gelukkig waren deze zorgen grotendeels misplaatst, want  Village is namelijk een sterk vervolg geworden en behoudt de bekende survivalhorror elementen die we kennen van zijn voorganger. Daarnaast laat de game zien hoe capabel Capcom is in het innoveren en het verbeteren van de legendarische franchise.

Resident Evil Village is een toffe survival-horrorgame geworden, waarbij actie een grotere rol speelt dan Resident Evil 7: Biohazard. Hierdoor is de game een stuk minder eng dan zijn voorganger, maar het kent zeker wel de nodige memorabele momenten. Hoewel het verhaal in het begin niet echt past bij de voorgaande games uit de franchise, weet Capcom dit perfect te verweven in het de lore van de serie. Het is wel jammer dat het verhaal op het einde ineens een sneltreinvaart neemt, waardoor het allemaal iets te afgerafeld eindigt. Desondanks is Resident Evil Village een ervaring geworden welke horror liefhebbers zeker niet mogen missen.

The Aftermath

Dit waren volgens onze bezoekers de beste vijf games van het afgelopen jaar. Helaas vielen onder andere Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5) en Life is Strange: True Colors (multiplatform) net buiten de boot. Vooralsnog zijn alle genomineerde games ontzettend tof om te spelen en zijn het allemaal goede aanraders mocht je deze nog niet gespeeld hebben.

Wij zijn benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen, met aangekondigde games als God of War: Ragnarok, Horizon: Forbidden West en nog vele andere verwachten wij dat ook 2022 zeker niet gaat tegenvallen.

Benieuwd wat de totaaluitslag was van de Awards? De resultaten kun je hieronder bekijken:

Stem op de beste game van 2021
 • Resident Evil Village 8%, 241 stemmen
  241 stemmen 8%
  241 stemmen - 8% van alle stemmen
 • Halo Infinite 8%, 238
  238 8%
  238 - 8% van alle stemmen
 • Kena: Bridge of Spirits 7%, 227
  227 7%
  227 - 7% van alle stemmen
 • Metroid Dread 7%, 223
  223 7%
  223 - 7% van alle stemmen
 • Marvel's Guardians of the Galaxy 7%, 218
  218 7%
  218 - 7% van alle stemmen
 • Ratchet & Clank: Rift Apart 7%, 211
  211 7%
  211 - 7% van alle stemmen
 • Life is Strange: True Colors 7%, 198
  198 7%
  198 - 7% van alle stemmen
 • Far Cry 6 6%, 181 stemmen
  181 stemmen 6%
  181 stemmen - 6% van alle stemmen
 • Ghost of Tsushima: Director's Cut 6%, 178
  178 6%
  178 - 6% van alle stemmen
 • Forza Horizon 5 6%, 176
  176 6%
  176 - 6% van alle stemmen
 • Deathloop 5%, 161 stemmen
  161 stemmen 5%
  161 stemmen - 5% van alle stemmen
 • Pokémon Brilliant Diamond / Shining Pearl 5%, 146
  146 5%
  146 - 5% van alle stemmen
 • The Legend of Zelda: Skyward Sword HD 4%, 123
  123 4%
  123 - 4% van alle stemmen
 • Hades 4%, 113
  113 4%
  113 - 4% van alle stemmen
 • Returnal 4%, 111
  111 4%
  111 - 4% van alle stemmen
 • Little Nightmares II 3%, 105
  105 3%
  105 - 3% van alle stemmen
 • Hitman 3 2%, 67
  67 2%
  67 - 2% van alle stemmen
 • Chorus 1%, 43
  43 1%
  43 - 1% van alle stemmen
 • Call of Duty Vanguard 1%, 39
  39 1%
  39 - 1% van alle stemmen
 • Battlefield 2042 1%, 32
  32 1%
  32 - 1% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 3031
19 december 2021 - 1 januari 2022
Stemmen is niet meer mogelijk
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x