Super Tennis Blast | REVIEW

Gamen en sporten gaan vaak hand in hand samen. Gamende sporters daarin tegen vaak een stuk minder. Om die groep tegemoet te komen worden er al sinds jaar en dag sportgames gemaakt. Op deze manier kun je vanaf de luie bank toch je favoriete sport beoefenen. Voetbal, ijshockey, basketbal, Formule 1 en voor de echte diehard fan zelfs cricket. Voor elke sport is er wel een game, niet perse een recente game of een goede game, maar toch een game. De laatste jaren worden gamende tennisfans alleen een beetje achtergesteld. Vorig jaar konden we nog aan de slag met Tennis World Tour, maar die game werd compleet af geserveerd (pun intended). Als tennis fan is er dan alleen Mario Tennis, maar die game is meer een party game dan een serieuze sportgame. Maar zie hier, een nieuwe speler heeft de court betreden. Super Tennis Blast is zijn naam, maar de vraag is nu alleen of deze game een regelrechte ace is of niet.

Het eerste wat opvalt bij het opstarten van Super Tennis Blast is de koddige grafische stijl van de game. Nee, dit heeft niet de realistische stijl van Tennis World Tour, maar eerder de stijl van Mario Tennis. Super Tennis Blast is dan ook een arcade stijl tennis game. Maar vergis je niet, de game is in zijn opzet serieuzer dan die van de welbekende besnorde loodgieter. Met een uitgebreide World Tour modus, een misschien nog wel uitgebreidere avatar editor en een aantal minigames is er genoeg om je uren zoet te houden.

Game

Super Tennis Blast heeft geen officiële licentie maar dit is op zich helemaal geen probleem. Ja het was leuk geweest om tegen Federer in de finale van Wimbledon te staan, in plaats van op een niets zeggend toernooi tegen een raar poppetje. Oke, eerlijk is eerlijk mijn poppetje is ook raar. En daar liggen nu juist de charmes van deze game. In een fucking uitgebreide avatar editor, waar de meeste RPG’s jaloers op worden, kun je je personage zo aanpassen zoals je maar wilt. Daarna kun je nog wat skills points verdelen over je skills en je bent er klaar voor om een balletje te slaan. Er zijn een aantal modi om te doen waarbij de Tour modus uiteraard de hoofdmodus is.

In de World Tour modus neem jij je tennisser mee om de nummer 1 te worden van de ranglijst. Dit doe je uiteraard door toernooien te spelen, en liefst ook nog te winnen. Hiermee verga je punten die je ranking ten goede komen, maar ook skillpoints zodat je je tennisser beter kan blijven maken. Maar de World Tour is zo opgezet dat je niet elke toernooi kan spelen. Je kan er ook voor kiezen om een bepaalde skill te gaan trainen. Maar alles wat je doet kost stamina, en als je stamina te laag word is de kans op een blessure vele malen groter. Dus neem op tijd rust. Je kan tijdens het toernooi ook de moeilijkheidsgraad blijven aanpassen, wat wel fijn is als het te makkelijk word of juist te moeilijk is. De World Tour modus is een diepere modus dan ik had verwacht en dat is altijd een plus.

Set

Buiten de hoofdmodus zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om jezelf te vermaken. Zo is er quick play, om een snel potje te spelen. En zijn er een aantal minigames. Deze minigames zijn ook te vinden in de World Tour modus onder het kopje training. Maar de leukste toevoeging is de zogenaamde Super Blast Mode’s. Dit zijn twee soorten party games waarvan de leukste Crazy Court is. Tijdens het spelen vergroot of krimpt je court en word het net verhoogd en verlaagd in delen. En het werkt zowel voordelig, als de bal uit zou gaan maar het veld vergroot net, of juist in je nadeel, bal ineens uit omdat het veld inkrimpt. Het is een heerlijke modus om met vrienden te spelen, gegarandeerd een hoop lol.

Match

Maar de belangrijkste vraag is uiteraard: Hoe speelt het spel? Super Tennis Blast speelt fantastisch. Simpel in opzet en je hebt de het zo onder de knie. Maar het is tegelijkertijd ook uitdagend. De bal in het juiste hoekje plaatsen op het randje van in of out geeft een goed gevoel. Vooral als de moeilijkheidsgraad wat omhoog gaat heb je fantastische rally’s waarin het kleinste foutje direct word afgestraft. Maar om je tegenstander het veld over te zien rennen om vervolgens met een dropshot je punt te pakken geeft een heerlijk gevoel. De snelheid blijft ook behouden aangezien er geen replay’s zijn. Dus even je punt terug kijken zit er niet in. De besturing is enorm strak en zorgt er voor dat je blijft spelen.

De game kent echter alleen lokale multiplayer, en dat is wel jammer. Ik had graag mijn skills online getest tegen andere maar dit zit er helaas niet in. En dit is dan ook een minpuntje. De presentatie van de game is strak en zonder opsmuk, maar het moet je smaak zijn. Iets meer afwisseling qua toernooi uitstraling was fijn geweest aangezien het nu allemaal op elkaar lijkt. Ook merk je geen verschil op welke ondergrond je speelt, behalve dan de kleur van de court. Echter zijn dit kleine minpuntjes in het grote geheel.

Conclusie

Unfinished Pixel bezorgt met hun tweede sport game wederom een strakker ervaring. Na Super Volley Blast brengen ze nu een nagenoeg perfecte arcade tennis game op de markt. Met strakke besturing, een uitgebreide World Tour modus en een paar minigames is er genoeg om je uren zoet te houden. Het gemis van online multiplayer en weinig afwisseling houden deze game net van een love game af. Des al niet te min, voor een paar euro heb je een fijne tennis game in huis en kun je Tennis World Tour helemaal als onderzetter gaan gebruiken.

Gespeeld op de Xbox One
SCORE
80
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Strakke besturing
Diepe carrière modus
Crazy Court
NOT!
Geen Online multiplayer
Weinig variatie
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x