Steamcontroller demo gespot op PAX Prime 2015

Iedereen is superbenieuwd naar het nieuwe liefdeskindje van Valve, genaamd de Steambox. Maar zoals het elke ‘console’ betaamt, hoort daar ook een controller bij. We hebben nog maar weinig van het beestje gezien, maar OMGchad heeft de kans gehad om er over te praten met het Valve team op PAX Prime 2015.

De Steamcontroller is een gevalletje apart; zo zijn er echt veel dingen die anders werken dan op een PS4 of Xbox One. Ik licht enkele dingen even toe voor het gemak, zodat je begrijpt wat ik bedoel:

Triggers hebben twee standen: helemaal ingedrukt of half. Zo kan je bijvoorbeeld door hem half in te drukken al door je vizier kijken, en helemaal indrukken om te schieten. Daarnaast zitten er ook nog twee knoppen op de onderkant die ingedrukt kunnen worden om bijvoorbeeld  te herladen in een FPS, zodat je je vinger niet van de trackpad hoeft te halen.

Slim designwerk, en daarnaast is je complete controller ook nog eens te customizen per game die je speelt. Klinkt als een droom voor zowel pc-gamers als consolekinderen. Kleine aanpassingen die een grote impact gaan maken. Ik kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan om te kijken of het in de praktijk ook zo goed werkt als het klinkt. Wat jullie?

Naar eigen zeggen is Steamcontroller beschikbaar vanaf 10 november, voor de lichte prijs van $49.99 (waarschijnlijk zelfde prijs in euro’s). Hopelijk gaan ze daarna verder met de ontwikkeling van Half Life 3.

NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x