Tales from the Borderlands is vanaf nu beschikbaar voor consoles en PC

Vol trots kondigt 2K Games aan dat de bekroonde avonturengame Tales from the Borderlands officieel is teruggekeerd in de digitale schappen.

De re-release versie, die alle vijf originele episodes samenvoegt in één pakket, is vanaf nu beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4 en PC via Steam en de Epic Games Store. Via backwards compatibility kun je de game ook spelen op jouw Xbox Series X | S of PlayStation 5.

Oorspronkelijk uitgebracht tussen november 2014 en oktober 2015 als een serie van vijf afleveringen, biedt Tales from the Borderlands een op keuzes gebaseerde, verhalende avonturengame die plaatsvindt tussen de gebeurtenissen van Borderlands 2 en Borderlands 3. Ervaar dit geliefde verhaal vanuit het perspectief van twee protagonisten die een onwaarschijnlijke samenwerking aangaan wanneer zij proberen een berg geld te bemachtigen waarvan ze beiden geloven dat die hun toebehoort. 

Fiona is een full-time con-artist die een plan heeft ontworpen om een fortuin te verdienen door een neppe Vault Key te verkopen. Rhys – die je waarschijnlijk al kent uit Borderlands 3 als de CEO van Atlas Corporation – is een ambitieuze werknemer bij Hyperion die de recentelijk gestorven Handsome Jack verafgoodt en op zoek is naar een Vault Key. De deal die ze sluiten gaat mis op punten zoals alleen kan gebeuren in de Borderlands waarbij allerlei chaos wordt veroorzaakt. Hoe de rest van het verhaal verloopt is aan jou en is afhankelijk van de keuzes die je maakt tijdens de explosieve scènes en conversaties met bekende personages zoals Moxxi, Zer0, Marcus en Claptrap.

Tales from the Borderlands is een belangrijk hoofdstuk binnen de Borderlands-franchise dus als je deze chaotische en emotionele reis nog niet hebt gemaakt, dan is nu je uitgelezen kans. Deze re-release bevat alle vijf originele episodes in één pakket:

  • Episode 1 – Zer0 Sum
  • Episode 2 – Atlas Mugged
  • Episode 3 – Catch a Ride
  • Episode 4 – Escape Plan Bravo
  • Episode 5 – The Vault of the Traveler

Hoewel het niet mogelijk is episodes apart aan te schaffen, hoef je ook niet te wachten tot iedere volgende episode uitkomt. Wanneer je een bestaande safe file hebt kun je op hetzelfde platform verdergaan waar je was gebleven. Overzettingen van cross-generation saves binnen dezelfde console familie wordt ondersteunt voor de nieuwe Xbox Series X|S- en PlayStation 5-consoles.

Of je nu voor het eerst kennismaakt met Tales from the Borderlands of dat je Rhys en Fiona opnieuw wilt helpen om wat onafgeronde zaken af te maken, we hopen dat je geniet van dit onvergetelijke avontuur.

Tales From the Borderlands en Borderlands 3 zijn nu verkrijgbaar op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Google Stadia, en PC.

Ook interessant
Adaptive Triggers van PlayStation 5 Dual Sense controllers gaan kapot
NL / EN