The Last of Us-multiplayergame gecancelled

Het was al een tijdje bekend dat Naughty Dog werkte aan een standalone multiplayer-game van The Last of Us. Toch kwamen er signalen naar buiten dat het de afgelopen maanden niet goed ging met de ontwikkeling van het spel.

Zo zijn er berichten verschenen dat het ontwikkelteam is terug geschaald, en hoewel de game in eerste instantie nietwas geannuleerd, was het wel in de ijskast gezet. . Ondanks dat de game director van het project nog maar een maand geleden bevestigde dat de game nog in de maak was, is vandaag officieël bevestigd dat de game gecancelled is.

Naughty Dog heeft aangekondigd dat de multiplayer-game, die intern werd aangeduid als The Last of Us Online, is geannuleerd. Naar verluidt betekende de enorme omvang en ambitie van het project dat heel Naughty Dog zich voornamelijk zou moeten richten op het ondersteunen van de game met post-launch content voor de komende jaren, en de studio besloot in plaats daarvan te blijven focussen op de op verhalen gebaseerde singleplayer-ervaringen waarvoor het bekend is geworden.

“Het multiplayer-team is in de pre-productie met deze game sinds we werkten aan The Last of Us Part 2 – het creëren van een ervaring die we uniek vonden en enorm potentieel had,” schreef Naughty Dog. “Terwijl het multiplayer-team hun concept voor The Last of Us Online in deze tijd bijstelde, kristalliseerde hun visie uit, werd de gameplay verfijnder en bevredigender, en waren we enthousiast over de richting waarin we gingen.

“Bij het opschalen naar volledige productie werd de enorme omvang van onze ambitie duidelijk. Om The Last of Us Online uit te brengen en te ondersteunen, zouden we al onze studiomiddelen achter het ondersteunen van post-launch content voor de komende jaren moeten zetten, wat de ontwikkeling van toekomstige singleplayer-games ernstig zou beïnvloeden. Dus we hadden twee paden voor ons: een puur live service games studio worden of blijven focussen op single-player narratieve games die het erfgoed van Naughty Dog hebben gedefinieerd.

“We zijn enorm trots op iedereen in de studio die dit project heeft aangeraakt. De lessen en investeringen in technologie van dit spel zullen meegaan in hoe we onze projecten ontwikkelen en zullen van onschatbare waarde zijn in de richting waarin we als studio gaan.”

Interessant is dat Naughty Dog ook heeft bevestigd dat het momenteel meerdere grote singleplayer-games in ontwikkeling heeft.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x