Toekomstige PvE-content Overwatch 2 blijkt geschrapt te zijn

Het lijkt erop dat Overwatch 2 geen nieuwe Player vs Enemy missies gaat krijgen.

Dit nieuws komt van game journalist Jason Schreier van Bloomberg. Schreier heeft meerdere mensen binnenin Blizzard gesproken tijdens de Game Developers Conference. Een deel van het Overwatch 2 team wat aan deze PvE-missies werkte zijn afgelopen januari ontslagen, toen Microsoft een grote herstructurering aankondigde binnen zijn studios. De overgebleven ontwikkelaars hebben zich aangesloten bij het PvP-team en alle focus gaat naar het verbeteren van de game en het maken van nieuwe content voor deze modi.

Wat tijdens de BlizzCon van 2019 werd aangekondigd als de grote key selling point voor het vervolg op de populaire shooter Overwatch, is dus helemaal geannuleerd. Overwatch 2 krijgt geen PvE missies of een verhaalgedreven campagne meer.

Volgens de bronnen van Schreier, is één van de grote redenen voor annulering, de slechte verkoopcijfers van het vorig jaar verschenen PvE missie-pakket. Voor 15 euro kreeg je toegang tot drie missies, welke ieder ongeveer een half uur aan PvE co-op content had. Dit pakket heeft ondermaats verkocht, waarna er is besloten om helemaal te stoppen met het ontwikkelen van PvE content. Volgens meerdere ontwikkelaars waren er meerdere missies in ontwikkelfases. Enkelen stonden gepland voor later dit jaar, maar deze plannen blijken nu te worden geschrapt.

Officieel heeft Blizzard Entertainment geen annulering aangekondigd voor PvE-missies in Overwatch 2.

Overwatch 2 is gratis speelbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x