lara croft

Vernieuwde Tomb Raider Box Art Set nu te koop voor liefdadigheidsactie

Als onderdeel van de doorgaande inspanningen van Crystal Dynamics om ondervertegenwoordigde groepen aan te moedigen zich aan te sluiten bij de game-ontwikkelingsindustrie, kondigde het bedrijf vandaag een liefdadigheidsactie aan in samenwerking met Girls Make Games, dit mede ter ere van de 25e verjaardag van Tomb Raider en Lara Croft.

Liefhebbers van Lara Croft kunnen tijdelijk een complete set met 15 prints van opnieuw ontworpen Tomb Raider-boxart kopen, gemaakt door legendarische artists van over de hele wereld. Deze set is exclusief verkrijgbaar in de Square Enix Store voor slechts € 48,99 (plus verzendkosten en btw). Alle opbrengsten van de verkoop gaan naar Girls Make Games, een programma dat is gericht op het inspireren van de volgende generatie game-ontwerpers, -makers en -techneuten.

De artists zijn speciaal geselecteerd om een diverse reeks stijlen te garanderen en kregen volledige vrijheid om hun eigen draai te geven aan de box arts van de serie. Hierdoor is Lara Croft geportretteerd in uiteenlopende stijlen die we kennen uit comics, anime, cartoons, realisme en surrealisme.

“Welk genre of medium ook, als 25-jarig popcultuur-icoon is Lara Croft onmiddellijk herkenbaar in deze ongelooflijke serie art,” zegt Scot Amos, studiohoofd bij Crystal Dynamics. “Girls Make Games is een geweldig programma waar we met trots mee samenwerken voor deze liefdadigheidsinzamelingsactie. We hopen dat dit ertoe zal leiden dat honderden meisjes de kans krijgen om deel te nemen aan Girls Make Games-zomerkampen, -workshops en andere outreach-activiteiten.”

Onder de beroemde en zeer getalenteerde artists zijn Marvel Studios’ visual development supervisor Andy Park, de legendarische Japanse kunstenaar, personageontwerper en illustrator Yoshitaka Amano, graphic novel-artist Babs Tarr – bekend van Batgirl, Gotham City Sirens en Overwatch, en Crystal Dynamics’ eigen art director Brenoch Adams, die het initiatief aftrapte met zijn kijk op de originele Tomb Raiders box art, gevolgd door een originele versie van Tomb Raider: Anniversary. Alle 14 artists gaven een unieke draai aan de box-art van elke game, met ronduit spectaculaire resultaten.

Deelnemende artists zijn:

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x