Xbox Series X systeembestanden nemen aardig wat ruimte in beslag

De Xbox Series X belooft snelle laadtijden te hebben met games. Nu is ook bekend geworden dat de systeembestanden van de OS van de console aardig wat ruimte in beslag gaan nemen op de SSD.

In totaal blijft er maar 800GB aan schijfruimte over voor games op de interne SSD die de Xbox Series X gaat kennen. Dit komt naar boven na een hands-on preview van de console welke IGN heeft mogen hebben. Van de in totaal 1TB grote SSD, zal er 198GB gereserveerd zijn voor het besturingssysteem van de console.

Aangezien games de afgelopen jaren behoorlijk groot zijn geworden, en al snel 100GB in beslag nemen, heeft Microsoft de optie om (prijzige) externe opslagruimte te kopen. Van deze extra opslagruimte wordt echter 80GB gebruikt voor aanvullende systeembestanden.

IGN geeft aan dat er wel een goedkopere manier is om games op te slaan. Zo kun je een externe USB 3.1 harde schijf aansluiten, waar je games op bewaren die je even niet speelt, maar ook niet wilt de-installeren. Zodoende kun je de bestanden heen en weer verschuiven van HD naar SSD. Conventionele harde schijven zijn zijn namelijk te traag om te draaien met de nieuwe generatie Xbox-consoles, ook al zijn het USB 3.1 SSD schijven, waardoor je dus verplicht bent om de speciale SSD’s te kopen.

Ook interessant
DOOM Eternal krijgt alleen digitale editie op Nintendo Switch
NL / EN