Xbox ziet brood in DualSense techniek van Sony

Xbox eindbaas Phil Spencer zegt erg onder de indruk te zijn van de DualSense controller van Sony, en hij is dan vooral onder de indruk van de unieke features die de controller met zich mee brengt. Hij geeft dan ook aan om deze functies graag terug te zien op een toekomstige Xbox controller.

Begin dit jaar stuurde Microsoft een enquête naar een aantal Xbox-gamers en één van de vragen was of deze gamers de unieke features van de DualSense missen op de Xbox-controller. Hoogst waarschijnlijk is hier uitgekomen dat dit inderdaad wordt gemist, want in een aflevering van de Kinda Funny Gamecast liet Spencer weten dat een compleet nieuwe Xbox controller tot de toekomstige mogelijkheden behoort.

“We’re definitely thinking about different kinds of devices that can bring more games to more places. There’s probably some work that we’ll do on the controller. I think Sony’s done a nice job with their controller and we kind of look at some of that and [think] there are things that we should go do.”

Phil Spencer, executive vice-president Gaming Microsoft

Daarnaast geeft Spencer aan dat Microsoft niet bezig is met een Xbox-controller welke adaptieve triggers en haptische feedback zal bevatten, maar dat het wel een dingetje is geworden bij het bedrijf.

Microsoft houdt zich op dit moment al wel meer dan een half jaar bezig om de unieke features van de DualSense te bestuderen en of dit toegepast kan worden op hun platform, dit naar aanleiding van de eerder gehouden enquête. De kans dat er dus een Xbox-controller gaat verschijnen met DualSense features wordt dan ook steeds groter!

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x