Destiny 2 komt uiterlijk pas in 2017?

Destiny was wellicht een van de grootste hypes het afgelopen jaar, en wist veel gamers te bekoren maar ook teleurstellen. Uiteindelijk had Activision aangekondigd dat deeltje twee in 2016 zou komen, maar dit is stiekem toch anders geworden. 

Destiny is inmiddels bijna anderhalf jaar oud en heeft afgelopen september nog de grootste uitbreiding tot nu toe gekregen. Ondertussen is het alweer een beetje stil geworden met het aangekondigde deel twee in de serie en is het ook nog eens onduidelijk hoe de game de komende tijd nog door ontwikkelaar Bungie ondersteund gaat worden.

Er zijn al wel wat geruchten verschenen dat Activision en Bungie bezig zijn om Destiny 2 in september uit te brengen, maar volgens gamesite Kotaku is dat nu toch niet het geval. Kotaku beweert van anonieme bronnen gehoord te hebben dat Destiny 2 is uitgesteld naar eind 2016 tot maximaal midden 2017, zodat er meer ruimte is voor de ontwikkelaar om het eerste deel te voorzien van nieuwe content. Wij gaan er vanuit dat ze de maximale tijd nodig hebben, en verwachten dan ook dat 2017 het jaar wordt dat we het nieuwe deel mogen gaan verwachten.

destiny newstuff

Destiny kende veel publiciteit vanwege het feit dat Activision een 10 jarige deal had gesloten met Bungie. In deze 10 jaar zou ontwikkelaar Bungie verplicht aan de reeks werken. Met het uitkomen van de uitbreiding The Taken King zit Destiny inmiddels in zijn tweede jaar en Bungie heeft in december laten weten dat toekomstige updates meer gericht zijn op kleinere events.

Helaas hebben we al een kleine tijd niks vernomen van deze ontwikkelingen. Daarnaast is het de vraag of de geruchten die Kotaku heeft gehoord wel kloppen, aangezien Activision nog zeker een ruime tijd zijn lippen bij elkaar houdt. Wat we wel weten is dat we zeker nog wel iets nieuws van Destiny gaan horen, de vraag is alleen wanneer…

The-Taken-King

Ook interessant
Nintendo Switch-versie Apex Legends uitgesteld
NL / EN