Arcade1UP verkrijgbaar in Nederland

Retro is cool, en we hebben al genoeg leuke dingen gezien de afgelopen jaren die oude tijden doen herleven. Het vetste blijft natuurlijk wel een ouderwetse arcade als het gaat om old school gamen, en deze kun je vanaf nu in je eigen woonkamer zetten!

Arcade1Up is al een tijdje verkrijgbaar in de Verenigde Staten, en is dus nu ook beschikbaar in Nederland. In totaal zijn er vier verschillende arcadekasten, die maar driekwart van de normale grootte zijn en dus veel beter in je huis passen. Accessoires die je bij kunt bestellen zijn een verhoging zodat je al staand op de knoppen kunt rammen, zoals vroeger in de arcadehal.

De machines hebben een retail waarde van €399 en zijn onder andere beschikbaar bij BOL.com en MediaMarkt. Er zijn vier kasten met allemaal hun eigen iconische titel: Street Fighter II, Pac-Man en Galaga behoren tot de eerste batch. Dit zijn de spellen die bij elk model zijn inbegrepen:

  • Pac-Man van Namco: Pac-Man en Pac-Man Plus
  • Galaga-kast van Bandai Namco: Galaga en Galaxian
  • Capcom’s Street Fighter II-kast: Street Fighter II Championship Edition, Super Street Fighter II The New Challengers en Super Street Fighter II Turbo
  • Mortal Kombat-kast: Mortal Kombat, Mortal Kombat II en Ultimate Mortal Kombat 3

Deze serie Arcadekasten zijn gemaakt met de perfecte afmetingen voor in huis of op kantoor. Ze zijn ongeveer driekwart van de grootte van de originele Arcadekast, namelijk 1,21m hoog. Dat betekent dat je achter een kruk gaat zitten om te spelen of dat je hem op een riser zet om hem te verhogen. Deze riser is afzonderlijk te koop.

De speelkasten bevatten dezelfde stickerkunst als de originele machines, de joystick en de knoppen hebben het juiste klikgevoel en geluid van toen.

Er is een aan- / uit-schakelaar en een volumeknop met twee standen. Als je de speler-selectietoets ingedrukt houdt worden menu’s geopend om het spel opnieuw te starten. Zelf de kast bouwen is eenvoudig. Het kost je een klein uurtje met een eenvoudige handleiding. De kast is gemaakt van lichtgewicht hout en bevat een plexiglaskap die het 17-inch LCD-kleurenscherm beschermt. De kast zelf is hol van binnen en weegt 26 kilo.

In de Verenigde Staten zijn er tevens meer varianten te koop van de Arcade1UP, waaronder Marvel Super Heroes en Teenage Mutant Ninja Turtles welke beide met maximaal vier spelers gespeeld kan worden. Er bestaat een grote kans dat deze ook naar Nederland gaan komen.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin
Edwin
7 maanden geleden

Jammer dat ze altijd uitverkocht zijn ik geef het op ! , speel ze wel illegaal op coinops

0
0
NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x