Asus ROG gaming laptop line-up 2021 | FEATURE

Republic of Gamers heeft zijn gevarieerde gaming laptop line-up voor het voorjaar van 2021 onthuld.

Zo heeft de pionier op het gebied van gaming hardware de nieuwe ROG Strix SCAR 17 met de wereld gedeeld, een ongekend krachtige laptop met next-gen hardware en een razendsnel 300Hz/3ms beeldscherm. Daarnaast zijn onder andere de unieke ROG Zephyrus Duo 15 SE, de convertible ROG Flow X13 en de ROG XG Mobile uit de doeken gedaan. 

Dé laptop voor de veeleisende gamer: de ROG Strix SCAR 17

Het nieuwste model van de ROG Strix SCAR 17 wordt gekenmerkt door een beeldscherm met een refresh rate van 300Hz en een refresh rate van slechts 3 milliseconden. De laptop is ontworpen voor de meest veeleisende spelers en beschikt naast een ongelooflijk snelle display over maximaal een GeForce RTX 3080 GPU en een AMD Ryzen 9 5900HZ Mobile Processor. 

Het beeldscherm kent bovendien een grotere screen-to-body ratio dan voorheen en daarnaast is de batterij verbeterd: de laptop bevat een 90Wh batterij die ondersteuning biedt voor fast charging en 100W Type-C adapters. Ook is voor het eerst in een Strix-laptop een optisch-mechanisch toetsenbord geïmplementeerd om snelheid en duurzaamheid te optimaliseren.

Uitgebreid aanbod beeldschermtypen 

Republic of Gamers biedt dit jaar een nog grotere verscheidenheid aan panelen in zijn laptops aan, om aan alle behoeften van gamers te voldoen. Zo brengt de fabrikant een line-up uit met beeldschermen die onder andere 4K 120Hz, WQHD 165Hz en Full HD 300Hz displays bevat. 300Hz is perfect voor serieuze gamers die competitieve games spelen en daarin willen uitblinken, terwijl er voor gamers die ook creëren en streamen IPS-level panelen met hoge kleurnauwkeurigheid en een hoge snelheid worden aangeboden: denk dan aan 4K 120Hz en WQHD 165Hz. 

Krachtpatser met secundair beeldscherm: De ROG Zephyrus Duo 15 SE 

Naast een groot en gevarieerd aanbod aan primaire beeldschermen heeft Republic of Gamers bekendheid verworven met een uniek secundair beeldscherm. Met de ROG Zephyrus Duo 15 introduceerde ROG de allereerste gaming laptop met een zogeheten ScreenPad Plus, een secundair beeldscherm van formaat dat multitasken eenvoudig maakt en uniek samenwerkt met geoptimaliseerde games en apps. Nu is zijn opvolger uit de doeken gedaan: de  ROG Zephyrus Duo 15 SE.

Deze krachtige gaming laptop combineert de unieke ScreenPad met next-gen hardware: een GeForce RTX 3080 GPU en een AMD Ryzen 9 5900HX Mobile Processor. Daarnaast is het beeldscherm er eentje om je vingers bij af te likken, namelijk een 4K 120Hz/3ms 100% Adobe RGB-paneel. De hoge refresh rate en een Pantone-gevalideerde kleurweergave maken niet alleen gamen, maar ook streamen en contentcreatie een feest op deze laptop. 

ROG Flow X13 convertible gaming laptop gaat hand in hand met ROG XG Mobile externe graphics

Republic of Gamers heeft ook de ROG Flow X13 aangekondigd: een 2-in-1 convertible laptop uit met 360 graden scharnier en krachtige hardware voor verschillende doeleinden. De standaard laptopmodus is perfect voor het spelen van games en multitasken, terwijl de tabletmodus zich uitstekend leent voor het swipen door content, tekenen en het opstellen van handgeschreven berichten of notities. De behuizing is slechts 15.8 millimeter dun en 1.3 kilogram licht. De buitenkant is vormgegeven met textuur en een stijlvol, golfachtig design met grip die vingerafdrukken afstoot en het bovendien eenvoudig maakt om de laptop mee te nemen. 

Republic of Gamers is pionier op het gebied van externe graphics: het bedrijf introduceerde in 2007 de allereerste eGPU dock, de XG Station. Nu kondigt het bedrijf het nieuwe ROG XG Mobile Platform aan. Deze biedt gestroomlijnd design en een innovatieve manier om gaming van desktopniveau onder te brengen in een ultra draagbare vorm. 

De ROG XG Mobile weegt slecht 1 kilogram, is slecht 6% van het formaat van typische eGPU’s en bevat maximaal een GeForce RTX 3080 GPU, geklokt tot 1810 MHz op 150W met ROG Boost. De GPU is gebaseerd op de nieuwe Ampere-architectuur van NVIDIA, waarbij CUDA cores voor programmeerbare shading met tweede generatie RT cores voor geavanceerde ray tracing en derde generatie Tesor cores worden gecombineerd. Deze Tesor cores bieden grotere doorvoer voor AI-versnelde DLSS graphics. 

De ROG XG Mobile werkt uitstekend samen met de ROG Flow X13. Samen herdefiniëren zij wat mogelijk is met een apparaat van slechts 13 inch en bieden zij gebruikers ultieme draagbaarheid, gecombineerd met kracht en connectiviteit van desktopniveau. 

Beschikbare configuraties en adviesprijzen

In onderstaande tabel zijn de beschikbare configuraties en adviesprijzen voor Nederland te vinden.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x