Bedenker van BioShock franchise laat meer zien van zijn aankomende game Judas

Een aantal gamingwebsites en influencers waren door ontwikkelaar Ghost Games uitgenodigd om een early build van de game Judas te spelen. Dit zal een verhaalgedreven mysterie first person shooter worden, bedacht door Ken Levine, grondlegger van de BioShock-franchise.

De embargo voor de previews zijn voorbij en daardoor weten we nu meer over Judas. Enkele video previews hebben we hieronder voor jullie bijgevoegd. Zo heet de hoofdpersoon net als de titel van de game Judas. Zij is een vrouw die is overleden maar op mysterieuze wijze opnieuw tot leven is gewekt. Judas heeft geheugenverlies en is op quest om ‘datgene te repareren wat is gebroken’. Het verhaal speelt zich af in Mayflower, een gigantisch ruimteschip waar de laatste overlevende van de mensheid leven. Het schip is gebouwd om de mensheid te brengen naar een nieuwe planeet, een nieuw huis.

Volgens de previews is Judas, als het ware BioShock maar dan in de ruimte. Het verhaal is echter niet linear waarbij jouw interactie met de drie belangrijke zijpersonages Tom (Troy Baker), Hope, Nefertiti, het verloop van het verhaal zal bepalen. Volgens Ghost Games is Judas een game waarbij iedere speler een unieke ervaring krijgt. Judas bevat ook roguelike elementen waarbij je terug tot leven komt als je sterft, maar je verliest alle items. Game directeur Ken Levine noemt dit “interactieve Lego”. De speler bepaalt hoe hij of zij speelt en hoe het verhaal wordt vormgegeven.

Geoff Keighley is na 5 uur spelen behoorlijk enthousiast. Als fan van de BioShock-serie kan hij niet wachten op de volledige game: “Alles wat je verwacht van BioShock is aanwezig in dit spel.”

Judas staat gepland voor een release in 2025 voor PlayStation 5, Xbox Series X | S en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x