Life is Strange 2 – episode 2 | REVIEW

Het is nu een maandje of vier geleden dat Life is Strange 2 haar eerste episode de wereld in schoot. Hoewel Max, Chloe en Rachel aan de kant werden geschoven, bleek het gemis van korte duur. Met broederband tussen Sean en Daniël en het verhaal pakte Life is Strange 2 je direct bij je strot! Maar geldt dit ook voor de tweede episode? Je leest het in de review.

Survivalgame

In episode 1 zagen we dat het rustige leven van de broers plotseling op zijn kop staat na een ongeluk. De broers voelen zich genoodzaakt samen te vertrekken. Het zal een reis worden die de relatie tussen beiden op de proef zal stellen. Maar zal episode 2 de gamer op de proef stellen of voelt het vertrouwd? Je leest het in de review.

Episode twee pakt het verhaal op waar het gebleven was. Ongeveer een maand na de gebeurtenissen van de eerste aflevering is de winter aangebroken. Sean en Daniël moeten in de koude omstandigheden zien te overleven. Dat zal dat wel survivallen worden, alles zal uit de strijd moeten worden gehaald? Nou nee, eigenlijk valt dat wel mee. Het hout voor de kachel ligt al klaar, er hoeft geen vis of voedsel verzameld te worden. Daarnaast hebben de gebroeders een leegstaand hutje gevonden om in door te brengen. De tweede aflevering krijgt daarmee een andere inslag mee dan de vorige. Niets kamperen, op rantsoen en voorzichtig omgaan met de beschikbare middelen en geen survivallen. Dat betekend echter niet dat de broers het luxe leventje hebben gevonden.

I’ve got the power!

De nadruk van de tweede episode ligt op de telepathische krachten van Daniel. Langzaam leert Daniel deze krachten in de hand te houden, wat natuurlijk ook dilemma’s met zich mee brengt. Moet je dat soort krachten altijd willen gebruiken, alleen in nood of juist helemaal niet? De rolverdeling in episode 2 is eenzelfde: als grote broer moet je Daniel leren omgaan met zijn nieuwe krachten en zo nodig ingrijpen. Hoe je hier mee omgaat, heeft grote gevolgen voor wat je kleine broer uitspookt in het verhaal. Hiermee wordt de rolverdeling met Sean in een opvoedende rol, weer doorgezet.

En dat opvoeden is ook wel nodig, want Sean zelf geeft niet altijd het goede voorbeeld. De fucks vliegen regelmatig door het scherm en dat wil je je jonge broertje natuurlijk niet meegeven. Met zulk taalgebruik kan je kleine straks alleen nog aan de slag bij StarGamers. Sean zal als oude broer weer alles uit de kast moeten halen om te zorgen dat Daniel niet leert schelden, stelen, lui wordt eerlijk blijft en gehoorzaamt. Doe je dat niet, dan zijn er vast en zeker consequenties die je niet wilt ondervinden. Als je dan toch nieuwsgierig bent, kun je altijd aan het eind met de collectable mode aan de slag en je keuze aanpassen zonder dat hij dit voor het vervolg onthoudt.

Volgend Station: Beaver Creek!

Al snel in de aflevering kom je terecht bij jouw opa en oma die verderop in Beaver Creek leven. De eerste kennismaking is misschien wat ongemakkelijk (want hoe zullen ze je ontvangen na alle gebeurtenissen), maar vervolgens ontstaat een gemoedelijke sfeer. De grootouders blijken vriendelijk, behulpzaam en het beste voor te hebben met je, ook al hebben ze misschien wat andere gewoonte (gelovig en je mag geen gebruik maken van internet/radio/etc.). Deze stabiliteit is ook de rede waarom deze episode zo kalm voelt. Toch hangt er altijd die bekende Life is Strange 2 spanning, want waarom doen ze zo geheim over die kamer die op slot zit? Je weet gewoon dat er weet het een en ander op je af komt, ook al kun je niet plaatsen wat dan precies.

Ondanks dat jij en je grootouders lang geen contact hebben gehad, klikt het wel meteen. Ze typische Life is Strange slow gameplay, waarbij ruimschoots tijd wordt vrijgemaakt voor verkenning en uitdiepen van relaties is ook weer van de partij. Je kunt uitvoerig opzoek door het huis van de grootouders, klusjes opknappen, krantenknipsels en documenten lezen om te achterhalen wat voor type mensen je grootouders zijn. Vergezeld met de rustige en immer sfeervolle muziek kun je ook plaatsnemen achter Opa’s modeltrein. Dit is precies wat de serie ook zo perfect doet: je zelf op ontdekking uitsturen.

Following the Spirit’s Track

Wie “The awesome adventures of Captain Spirit” heeft gespeeld, weet al een beetje welke wending het verhaal krijgt. Laat Chris nou niet geheel toevallig het buurjongetje zijn van Sean en Daniel. De vriendschap die ontstaat tussen Chris en Daniel is misschien wel het mooiste kerstcadeau dat ze zich kunnen wensen. Ook geeft dit je de kans wat meer een inkijkje te krijgen in wat er in het gezin speelt. Wie de eerder genoemde game al heeft gespeeld (en dat is zeker aan te raden aangezien die game aansluit op Life is Strange 2 en gratis te spelen is), weet al dat sinds het overlijden van de moeder van Chris, vader en zoon samen worstelen om dit een plek te geven. In deze episode ondervind je dat nogmaals, maar vanaf een ander perspectief (als buitenstaander)

Chris en Daniel kunnen prima overweg samen. Ze zijn namelijk beide fan van superhelden en dat leidt snel tot een band. Episode 2 is zodoende vrij vredig, op een aantal momenten na. En toch voel je dat alles weer overhoop gehaald moet worden, al is het maar omdat er een soort cliffhanger moet komen. Het moment dat de bom barst en puzzelstukjes op zijn plek beginnen te vallen over wat er allemaal gebeurt is.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Zoals in traditie gebeurt dit dan ook. De oase van rust wordt doorbroken. Er zijn immers nog 3 episodes te vullen en daarbij kunnen de jongens natuurlijk niet bij de grootouders blijven plakken. Daarnaast krijgen beide weer aanknopingspunten om de reis door te zetten. Waar die reis naartoe gaat, is echter nog de vraag, hoewel al het een en ander verklapt wordt.

Het verhaal is nog steeds sterk in de tweede episode, hoewel de actie wel minder is. Er gebeurt nou eenmaal niet zoveel, hoewel dat ook wel lekker is voor een keertje. Wat me echter opviel is dat er wel nog wat bugs in het spel zaten. Toevallig of niet vonden die allemaal plaats in dezelfde omgeving, dus misschien dat DONTNOD die boel nog een beetje moet patchen. Zo was een personage onzichtbaar in een cutscene, zweefde een personage boven de grond en liep de game tijdens een loading screen een keer vast.

Conclusie

De tweede aflevering van Life is Strange 2 is zeker de moeite waard om te ontdekken. DONTNOD weet met de 2e episode, een integer maar rustiger vervolg te geven aan de reis van broers. De broederband wordt versterkt en de kennismaking met Chris, toverde een lach op mijn gezicht. Echter gebeurt er nog genoeg om je in spanning te houden en te ontroeren. Afgezien van een paar bugs, kunnen de fans weer rekenen op de typische Life is Strange kwaliteit, waarin je soms pittige keuzes voorgeschoteld krijgt. De insteek met de verantwoordelijkheid die Sean voelt voor zijn kleine broertje, maakt het af. Echter hoop ik dat we op episode 3 iets minder lang hoeven te wachten. Ik heb er nu al zin in!

Review Life is Strange 2: Episode 1

SCORE
80
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
keuzes hebben impact
weerzien met Chris
lekkere Life is Strange vibes
NOT!
vrij tamme aflevering, survivalaspect lijkt verdwenen
enkele bugs die een patch verdienen
hopelijk niet weer 4 maanden wachten
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x