De dag waarvan je wist dat die zou komen is eindelijk hier. De Bioshock Remastered Collectie is eindelijk bevestigd en de game verschijnt op 16 september in Europa op de Playstation 4, Xbox One en PC. Zet die datum maar alvast in de agenda om ook na de zomervakantie iets naar uit te kijken te hebben.

Goed, maar wat mag je dan verwachten van de collectie? We krijgen alle 3 de delen (dus Bioshock 1, Bioshock 2 en Bioshock Infinite) en de DLC die bij de games hoort. De multiplayer is wel uit Bioshock 2 geknipt, maar daar krijgen we voor terug dat de eerste 2 games volledige zijn opgepimpt naar de huidige standaarden. Daarnaast krijgen we de directors commentary (genaamd Imagining Bioshock) bij de game. Aan Bioshock Infinite wordt niet veel aangepast omdat deze nog van degelijke kwaliteit is op de huidige pc’s (mogelijk wordt deze wel op consoles geupgrade naar hoge PC standaards).

Een korte samenvatting wat je krijgt:

  • Bioshock 1: met Museum of Orphaned Concepts (DLC), Challenge Rooms DLC en Imagining Bioshock
  • Bioshock 2: met Protector Trials (DLC), Minerva’s Den (DLC), zonder multiplayer.
  • Bioshock Infinite: met Clash in the Clouds (DLC), Burial at Sea 1 en 2 (DLC) en Colombia’s finest pack (DLC)

Het geheel kost zo’n 60 dollar (dus gewone prijzen). Als je al in bezit bent van Bioshock 1 of 2 of Minerva’s Den (DLC) op Steam, kun je hem tegen die tijd gratis upgraden naar de nieuwe geremasterede versie, helemaal voor noppes. Als laatste blijft dan nog de reveal trailer over! Op Steam zijn Bioshock 1 en Bioshock 2 nu in de sale voor 4 euro per stuk (of 10,51 voor alle 3 de games), waarna je dus in september ook de games kunt updaten voor noppes. Handige actie dus in de sale!

Laat een antwoord achter