Kregen we vorige maand nog de aankondiging van EA dat er een Command & Conquer Remake aankomt, krijgen we vandaag de concrete plannen te horen hierover!

Het gaat om remasters van Command & Conquer: Tiberian Dawn, de eerste game in de reeks, en Command & Conquer: Red Alert.

De ontwikkeling van de remasters is nog niet actief begonnen, maar dat zal niet lang meer duren na het lezen van deze aankondiging. Voor de remasters werkt EA samen met Petroglyph Games, waar nog heel wat veteranen van Westwood Studios actief zijn. Zo zijn Joe Bostic (co-creator Command & Conquer en lead programmer voor Tiberian Dawn en Red Alert), Steve Tall (lead programmer Red Alert), Ted Morris (community manager) en Mike Legg (audio) aangetrokken. Ook Frank Klepacki is voor de gelegenheid teruggekeerd. Hij is de componist van heel wat iconische Command & Conquer muziek.

Een releasedatum voor de remasters is nog niet bekend en evenmin is bekend hoe stevig de remasters zullen zijn, wij gaan er vanuit dat de games alleen voor de PC gaan verschijnen (al zou een console release ook heel mooi zijn).

14 reacties