De Xbox Series X is een koele kikker

De website Windows Central heeft een uitgebreide test mogen doen met de Xbox Series X, en hebben ook gekeken hoe warm de console wordt tijdens een potje gamen.

Gewapend met een warmtebeeldcamera heeft Windows Central de temperatuur kunnen meten die de console afgeeft. De hoogste temperatuur die werd bereikt tijdens het afspelen van games, was 35 graden Celsius. In standby-modus had de console een maximumtemperatuur van 25 graden.

Nu moet er wel bij gezegd worden dat er alleen backwards compatibel games gespeeld konden worden, en nog geen echte next-gen games. Daarnaast zijn deze test afgenomen in Engeland, waar nu de herfst is ingezet. Hierdoor zijn de kamertemperaturen natuurlijk al een stuk lager, en in deze zomer kunnen de temperaturen hoger liggen.

Windows Central heeft ook een aantal vergelijkingen gedaan. Zo vergelijken ze de Series X met een laptop waar World of Warcraft op ultra settings gespeeld wordt. De laptop meet een maximum temperatuur van 39,5 graden. Zo hebben ze ook een Xbox One X die Monster Hunter World in resolution mode draait getest, en deze behaalde 56,8 graden. Als laatste was daar de PlayStation 4 met Bloodborne welke maar liefst 59,1 graden werd gemeten. Al met al kunnen we stellen dat de Xbox Series X een koele kikker is! Voor een uitgebreide kijk op de test, check je de website van Windows Central.

De Xbox Series X verschijnt op 10 november.

Ook interessant
Modern Warfare en Warzone hebben 120fps update gekregen op Xbox Series X
NL / EN