Nacon Revolution Pro Controller 2 | HARDWARE

Begin afgelopen jaar werden wij verblijd met een reviewexemplaar van de Nacon Revolution Pro. Dit is een thirdparty controller voor de Playstation 4. Maar nu ineens komt Nacon met een tweede versie van de eSport controller, welke wat verbeteringen met zich mee moet brengen. Benieuwd of deze tweede versie de moeite waard is? Check de onderstaande review!

Ergens in de zomer van 2017 kregen we bericht dat Nacon aan een vernieuwde versie van zijn Revolution Pro controller werkte. Wij waren eigenlijk stiekem verbaast, want dat was nogal snel na de komst van de eerste versie. Ondanks dat de Nacon Revolution Pro een aardige aanvulling was voor het assortiment controllers op de Playstation 4, kende dit stukje hardware toch de nodige minpunten. Zo was deze bekabeld, doormiddel van een zeer onhandige aansluiting, op de controller, lagen de triggers niet echt lekker in de hand en kende de bijbehorende software de nodige kopzorgen. Nacon wil dit goedmaken met een revisie van de controller, maar mocht je de eerste generatie controller al hebben moet je dan wel of niet tot aanschaf overgaan van deze nieuwe variant?

Knopjes en lichtjes enzo…

Voor diegene die de Nacon Revolution Pro Controller nog niet kennen: Dit is een speciale controller voor je Playstation 4, welke flink geinspireerd is door de Xbox One Elite Controller. Dit kun je ook merken door het design, want zo zijn de analoge sticks precies hetzelfde geplaatst en is de vorm in grote lijnen gelijk aan de Xbox One controller. Op zich niet gek, want de eerder gereleaste PC controllers van Nacon kennen dit design ook, en niets is makkelijker om je succesvolle controller zo min mogelijk aan te passen. Voor Xbox gamers die de overstap willen maken naar de Playstation 4 kan dit als een pluspunt worden beschouwd. De layout van de Xbox controller is nu eenmaal fijner dan de Dualshock 4 controllers.

Ondanks dat je nu dus met een soort van veredelde Xbox controller kunt gamen op jouw Playstation 4, is er toch wezenlijk verschil. Zo ligt de Nacon Revolution Pro ongelooflijk lekker in de hand. De controller kent een stroeve textuur waardoor deze niet zomaar uit je hand glijdt en waardoor je dus meer on-point blijft tijdens een heftig potje Overwatch of Call of Duty: WWII. De controller kent een matzwarte kleur en wordt opgeleukt doormiddel van een aantal ledjes, waaronder een rondom de rechter analoge stick. Deze lichtjes zijn er natuurlijk niet voor de show, maar geven je aan met wat voor profiel je speelt. Als je de controller in zijn standaard waarde zet zal het lampje rondom de stick blauw zijn, maar als je de “advanced-mode” aan zet zal deze rood kleuren. Een aantal ledjes rondom de touchpad laten je zien met welk profiel je speelt.

Dat is nog niet eens alles want de Nacon Revolution kent ook een aantal mooie aanpasbare zaken. Zo kun je doormiddel van gewichtjes zelf bepalen hoe zwaar je de controller wilt hebben. De een vindt het fijn om met een hele lichte controller te spelen, terwijl de andere een zware prefereert. Dankzij een lipje kun je twee houders losmaken in de controller om de gewichtjes te plaatsen.

Een ander punt is dat de controller naast de standaard knoppen ook vier knoppen op de achterkant heeft zitten. Voor diverse games is dit een handig extraatje om behendiger te springen, sneller te herladen, te duiken op de grond, een melee aanval te doen of juist te rennen. Zodoende hou je meer controle over je triggers en ben je vele malen accurater.

Aanpasbaar als de neten

Een andere mooie extra is dat de Nacon Revolution compleet aanpasbaar is dankzij een mooi stukje software welke je kan gebruiken op je PC. Bij het openen van de software krijg je de keuze om gebruik te maken van de PC-modus of de Playstation-modus. Hiermee kun je vier controller profielen voor de Playstation of de PC maken en bewerken. In totaal kunnen er acht profielen worden opgeslagen op de controller.

De manier waarop je de controller kunt aanpassen is zeer uitgebreid. Zo kun je de gevoeligheid, deadzone en reactiecurve instellen en is elke toets te remappen naar een andere. Ook kun je dit keer de D-pad instellen tussen een vier- of achtwegs bediening. Ik mag natuurlijk ook niet vergeten dat de deadzones van de triggers individueel instelbaar zijn. Tot slot kun je ook nog de intensiteit van de twee trilmotoren en de helderheid van de verlichting naar je eigen smaak maken. Ben je klaar met een profiel maken, kun je deze delen met de community en heb je ook de mogelijkheid om een profiel van anderen te downloaden. Jammer genoeg komen er wel wat onhandige handelingen aan te pas om deze gedownloade profielen over te zetten naar je controller. Deze moet gedownload worden via je browser en vervolgens mag je deze handmatige ergens in je Program Files-map dumpen. Wellicht handig als Nacon een eigen downloadmanager had gemaakt, welke alles voor je zou regelen.

Ieder voordeel heb zijn nadeel

Tot zover alleen maar lof voor de Nacon Revolution Pro, maar toch kent de controller een aantal kleine minpuntjes. Een van de punten is dat de controller nog steeds niet draadloos te gebruiken is. Nacon geeft aan dat eSporters zo min mogelijk inputlag willen hebben, en een bedraade controller zorgt hiervoor. Je krijgt bij de controller dan ook een drie meter lange gevlochten draad. Zodoende komt de kabel niet zo snel in de knoop. De draad is niet echt heel hinderlijk, maar het was fijner geweest als Nacon ons een optie had gegeven om zowel bedraad als draadloos de controller te kunnen gebruiken. Gelukkig hebben ze de connector naar de controller wel veranderd. Deze was eerst een onhandig dingetje wat nogal snel kapot ging. Dit is veranderd naar een USB type C connector welke makkelijk aan te sluiten is, zonder dat er pinnetjes breken.

Een andere minpunt wat nog steeds is gebleven zijn de shoulderbuttons en triggers op de Nacon Revolution Pro 2. Waar de originele Dualshock 4 als Xbox One controllers een goede inkeping kent voor je vingers, mis ik deze op de Nacon Revolution Pro. Daarnaast zijn de schouderknoppen en triggers ook wat schuiner geplaatst, waardoor alles naar gelang van tijd behoorlijk krampachtig aan gaat voelen. Hierdoor heb je niet echt de juiste grip, wat natuurlijk wel funest kan zijn in een potje competitief Overwatch. Ondanks dat je hieraan wel gaat wennen, is het zo jammer dat Nacon niet het concept van de triggers van bijvoorbeeld de originele Xbox controller heeft aangehouden. Dit aangezien de rest van de controller zo ongelooflijk goed in de hand ligt.

Conclusie

De Nacon Revolution Pro Controller 2 voor de Playstation 4 is zoals het origineel een mooie aanvulling voor mensen die eens iets anders willen dan een normale Dualshock 4 controller. Voor Playstation 4 bezitters is het een mooi antwoord op de Elite controller voor de Xbox One. Voor 110 euro krijg je een hoogwaardige doosjes gevuld met alles erop en eraan. Een opberg tasje, gevlochten snoer, gewichtjes, diverse boekjes, stickers en natuurlijk de controller. Dit kek stukje hardware is mooi afgewerkt met een Xbox layout, diverse ledjes en een geweldige grip. Het is dan ook alleen zo jammer dat de Revolution Pro nog steeds niet draadloos is en dat de triggers niet helemaal lekker geplaatst zijn. Ben je op zoek naar een nieuwe controller en heb je een goed budget voor een geavanceerde controller, dan raad ik je de Revolution Pro 2 ten zeerste aan. Heb je de eerste versie van de controller al dan kan ik je geruststellen dat je niets bijzonders mist, met uitzondering van een aantal kleine vernieuwingen welke niet de moeite waard zijn om dit vernieuwde exemplaar in huis te halen.

HOT!
Alles is aan te passen
Hele goede grip
Xbox controller-layout blijft de beste in zijn soort
NOT!
Nog steeds bedraad
Triggers voelen nog steeds niet lekker
Software kan soms onhandig zijn
85
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x