DICE LA werkt aan nieuwe Battlefield game

DICE LA, was lange tijd een support studio welke het hoofdkantoor van DICE in Zweden altijd ondersteuning heeft geboden tijdens de ontwikkeling van bepaalde games. De studio probeert uit de schaduw te stappen en is de afgelopen tijd flink aan het groeien. Zo heeft uitgever Electronic Arts zelfs Respawn Entertainment-oprichter Vince Zampalla aan het roer gezet bij de studio.

DICE LA gaat langzaam maar zeker van support studio naar een zelfstandige ontwikkelaar die zijn eigen game mag maken. Daarnaast is bekend geworden dat DICE LA werkt aan een nieuwe Battlefield.

Dit nieuws werd gegeven via Social Media gegeven door Justin Wiebe, senior design director bij DICE LA, al is het niet bekend of ze aan een gloednieuwe game werken of juist een multiplayer-component voor de aankomende Battlefield-game die dit jaar moet verschijnen.

“Any guesses what EA owned franchise I’m thrilled to be working on now? Correct, it’s Battlefield!

“It’s wondrous I get to work on a game I fell in love with almost 20 years ago! The sandbox play of Battlefield 1942 was just amazing for its time. I look forward to hearing from all of you what you loved and hope for in a future BF game.”

Justin Wiebe, senior design director DICE LA

Er gaan al enige tijden geruchten over een nieuwe Battlefield, welke een gratis Battle Royale-modus moet gaan krijgen. Dat zou dan ook de reden zijn dat EA Games Vince Zampalla heeft aangesteld om de studio leiding te geven, aangezien hij ook de bedenker is van de populaire game Apex Legends.

Hopelijk mogen we binnenkort meer vernemen van de nieuwe Battlefield, EA Games heeft namelijk al aangegeven dat de marketing van de game ergens in de lente van 2021 zal starten.

Ook interessant
Remedy deelt details van next-gen versie Control
NL / EN