Diverse Europese landen geven flinke korting op PlayStation 5 Disc Edition

Vorig jaar waren gamers nog in rep en roer. Sony had namelijk aangekondigd dat de prijs van de PlayStation 5 verhoogd ging worden. Hier blijkt men nu weer vanaf te stappen.

In Spanje, Frankrijk, Roemenië en Portugal is de PlayStation 5 Disc Edition namelijk te koop met maar liefst € 100 korting. Het gaat hier dan ook niet om retailers die deze prijs promoten, maar het zijn officiële advertenties van Sony zelf. Het gaat hier nog wel om eerder genoemde landen, en een dergelijke korting is in Nederland nog niet gespot.

Waarom Sony met deze prijsverlaging komt is nog onduidelijk, de console is namelijk nog steeds razend populair en verkoopt erg goed. Toch gaan er geruchten dat Sony dit doet om de huidige voorraad op te maken, vanwege dat er wellicht een nieuw model gaat verschijnen. Zo gaan er al enige tijd verhalen over een console met een optionele disc drive.

Sony zelf heeft nog geen verklaring gegeven, en wellicht zal deze er ook niet komen. Een ander punt is dat Microsoft heeft aangekondigd dat de verkoopprijs van de Xbox Series X binnenkort met 50 euro zal stijgen. Wellicht ziet Sony in dat een kortingsactie helpt om hun console sneller te verkopen.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x