Nieuw Doom level van de hand van pionier John Romero

Ondanks dat John Romero alweer een eeuwigheid geleden is vertrokken bij ID Software heeft de oud Doom ontwikkelaar voor het eerst in 21 jaar een nieuw level gemaakt voor de first person shooter Doom. Romero laat dat weten op Twitter en Facebook.

Een van de grondleggers van het FPS genre, John Romero, schrijft dat de map zijn versie van E1M8 is, die normaal Phobos Anomaly heet. Het level zit verpakt in een .WAD bestandje, de standaard bestandsindeling voor Doom en Doom 2. Het level is hier te downloaden via Dropbox.

 

 

Doom stamt uit 1993 en is naast Wolfenstein 3D een van de eerste en bekendste FPS games. Het spel werd toendertijd gekenmerkt met de innovaties op het gebied van 3D-graphics, multiplayer via een lokaal netwerk en later de mod-ondersteuning. Het spel kreeg twee vervolgen: Doom 2 en Doom 3. Dit jaar komt de game terug met een reboot die teruggrijpt op de setting van de originele game.

Hieronder zie je de video van het nieuwe level wat meneer Romero heeft gemaakt voor zijn fans:

John Carmack en John Romero zijn beide verantwoordelijk voor de popularisering van het FPS genre. De bekendste games van hun hand zijn Wolfenstein 3D, de Doom en Quake serie.

Ook interessant
Bekijk meer Hyrule Warriors: Age of Calamity beelden
NL / EN