Gisteren mochten we gaan genieten van al het nieuws dat Electronic Arts voor ons in petto heeft. Waar het vorig jaar nog makkelijk was voor EA om gamers over de gehele wereld te “pleasen”, hebben ze het dit jaar een klein stukje moeilijker gemaakt voor zichzelf. Desalniettemin mogen we dit jaar weer wat mooie titels verwachten.

Titanfall 2

Het avontuur van EA begon deze avond met Titanfall 2. Voor de gelegenheid hebben ze de grote eindbaas van Respawn Entertainment van stal gehaald om de game te presenteren. We hebben het hier over Vince Zampella. We kennen hem natuurlijk ook als headhoncho van Infinity Ward. Deze man kondigde dus eindelijk de eerste multiplayer gameplay beelden aan van de game.

Titanfall krijgt dit keer een heuse singleplayer campaign, maar waar de game echt groot mee moet gaan worden is de multiplayer. Titanfall 2 komt herkenbaar over, en ziet er actievoller uit als zijn voorganger. We kunnen dan ook nieuwe executies, wapens, perks en Titans verwachten. Wat verder ook nieuw is, is de grappling hook, welke gaat zorgen voor imponerende kills. in de game. Check in ieder geval de onderstaande trailer:

 

Mass Effect Andromeda 

Op de EA showcase werden we ook verblijd met de introductie van het langverwachte Mass Effect: Andromeda. De game zal op de Frostbite engine draaien, wat natuurlijk vette plaatjes op gaat leveren. De aankomende RPG weet in ieder geval goed te imponeren.

De game speelt zich af op Andromeda, en dit is het meest dichtbij zijnde sterrenstelsel bij de aarde. Helaas kregen we weinig informatie omtrent de game, en is er geen gameplay getoond. We moeten het dan doen met onderstaande video, en wachten totdat er meer bekend wordt over de game.

FIFA 17

EA zou zichzelf niet zijn als ze komen met een nieuw deel in de FIFA reeks. FIFA 17 draait net als de aankomende Mass Effect game op de Frostbite engine en ziet er daarom erg goed uit.  De game kent ditmaal een wat tragere gameplay, dit omdat het gebruik van het lichaam nog belangrijker is geworden in de game.

FE 

Afgelopen jaar werden we aangenaam verrast met de game Unravel, een  EA Originals game. De Originals lijn is  een platform voor onafhankelijke ontwikkelaars die via EA naamsbekendheid willen krijgen. FE is een actie- puzzelplatformer en oogt nogal stoer en kleurrijk. Volgens de ontwikkelaar zal de game een vrij avontuur worden.Check in ieder geval onderstaande trailer, om te bekijken wat je kunt verwachten.

Star Wars 

EA bezit op dit moment de officiele Star Wars licentie, dat is ook de reden waarom we getrakteerd werden op  een vage trailer van Battlefront 2. De game wordt ontwikkeld door DICE én Motive en zal ergens volgend jaar verschijnen. Als kersje op de appelmoes is de aankomende film Rogue One: A Star Wars Story meegenomen in de game.

In 2018 krijgen we ook nog een actie-adventure in het Star Wars-universum welke wordt ontwikkeld door Visceral Games. Het verhaal is in handen van oud Uncharted-regisseuse Amy Hennig, wat ons benieuwd maakt. Ook Respawn Entertainment komt met een nog onbekende Star Wars game. De studio krijgt het druk, want naast dit project zijn ze ook nog eens bezig met Titanfall 2.

Battlefield 1

Als laatste krijgen we nog een glimp te zien van Battlefield 1, waar EA zijn conferentie mee afsluit. We krijgen dan eindelijk de langverwachte gameplay trailer te zien van de game, maar verder krijgt dit nieuwe deel maar weinig aandacht. De game ziet er in de trailer in ieder geval waanzinnig goed uit. Dit dankzij de dynamische weersomstandigheden en nog meer vernietiging in de game.

Tot slot

Dit jaar liet Electronic Arts ons kwaliteit zien, maar hadden we een gebrek aan nieuwe titels. Het is een beetje “same old” en er waren daarnaast geen verrassingen die de software reis ons toonde. Stiekem hadden we gehoopt op een aantal revivals, zoals Skate of SSX. Ook misten we de nieuwe game van Criterion, waarmee het bedrijf al een aankondiging maakte op de E3 in 2014…

EA weet dus niet te imponeren, maar wellicht krijgen we wel kwalitatief goede games de aankomende tijden van het bedrijf. Misschien krijgen we nog een aantal mooie nieuwe aankondigingen op de GamesCom? De tijd zal het leren!

Wil je de E3 show van EA nog een keer bekijken, of heb je deze gemist? Hieronder vindt je deze:

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=wPSN9sTQCf4″ opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

 

Laat een antwoord achter