Na het geweld van Microsoft en Ubisoft, was het de beurt aan Sony om de aankomende Playstation line-up aan te kondigen. Sony heeft het moeilijk gehad om de voorgaande persconferenties te overtreffen, maar we mogen zeggen dat het ze stiekem toch aardig gelukt is. We hebben een aantal mooie aankondigingen gehad afgelopen nacht, en het belangrijkste nieuws hebben we voor je op een rijtje gezet.

God of War 4

Sony laat er geen gras over groeien, want gelijk bij het begin van de conferentie gingen ze totaal los met de aankondiging van de nieuwste telg in de God of War reeks. Het epische gevoel wat we kregen van deze presentatie is overweldigend, en het is gewoon heerlijk om Kratos weer te zien in een vernieuwd HD jasje!

In de trailer zagen we een oudere Kratos, die op pad is met zijn zoon om de kneepjes van het vak te leren. Wat gelijk opviel is dat het een ingame gameplay trailer was, en alles wat je zag ook likkebaarden eruit zag. Geen CGI shit enzo, maar gewoon de graphics in volle glorie. Wat ook opviel is dat de gameplay ietwat rustiger leek dan bij de voorgaande games. Het is ook veel meer een 3rd person action game geworden. Je ziet dit alles in de vette gameplay trailer die we hieronder even voor je hebben geplaatst. Een releasedatum is helaas nog niet bekend.

 

Days Gone

Days Gone is een exclusieve zombie game voor de Playstation 4. Dit alles met mooie graphics en interessante gameplay. Er is ruim tien minuten aan gameplay verschenen van de game, die zombieliefhebbers zeker even moeten checken. Aangezien de game flink verschilt van State of Decay, van het Xbox kamp, is het wel een geduchte concurrent op de Playstation 4.

 

The Last Guardian

The Last Guardian was ook aanwezig op de show en dit alles gewikkeld in een prachtige trailer. Niks nieuws onder de zon, maar we hebben dan wel eindelijk een releasedatum gekregen.25 oktober is de dag dat je de Last Guardian spelen mag. Yaaaayyy!!

 

Horizon: Zero Dawn

Sony klapte er bovenop, met de ene na de andere toptitel. Hier hoorde Horizon natuurlijk ook bij, onze Nederlandsche trots liet zich zelf zien in een dikke 10 minuten gameplay trailer. Hierin werden enkele nieuwe dingen geshowed zoals de “dialogue wheel”  en zien we het hoofdpersonage vrolijk rondrijden op eenn van de vele robotdieren. Verder viel onze bek open van de de prachtige omgeving en zagen we een dorpje dat aangevallen werd door een gigantische robotachtig raptor. Horizon: Zero Dawn verschijnt op 1 maart exclusief voor PlayStation 4.

 

Detroit: Become Human

Een game over androids (nee niet het besturingssysteem van telefoons), dat is Detroit. Jij speelt een van deze androids en moet flinke keuzes maken die invloed hebben op het verloop van het spel. Het doet hier en daar denken aan games als Heavy Rain en Until Dawn. Een releasedatum is helaas nog bekend voor deze Playstation 4 exclusive.

 

Resident Evil 7 (VR)

De ene dikke aankondiging na de andere kwam onze kant op. Sony presenteerde samen met Capcom Resident Evil 7. En dit wordt een Resi game die je nog niet eerder gezien hebt, want de game krijgt VR-ondersteuning. De game is gelukkig niet exclusief via VR te spelen, maar het is al snel duidelijk dat Capcom de kant op gaat van de FPS games. Tevens kun je de demo vanaf nu downloaden, want deze is exclusief NU verkrijgbaar voor PS+ leden. Check in ieder geval onderstaande gameplay trailer eventjes:

 

PLAYSTATION VR

Het VR geweld begon dus met Resident Evil 7, maar het mooiste nieuws omtrent PlayStation VR is dat we een releasedatum hebben gekregen. Op 13 oktober kunnen wij in Europa de headset aanschaffen. En dat dan ook gelijk de aankondiging, die we stiekem al een beetje hadden verwacht.

 

Star Wars Battlefront: X-Wing VR

Om het VR gedeelte kracht bij te zetten kregen we ook nog beelden te zien van Star Wars Battlefront X-Wing VR. Dat Virtual Reality tof gaat worden zie je hieronder, hoe het speelt is nog eventjes afwachten.

 

Batman Arkham VR

Toen hoorde we ineens de stem van Mark Hamill, in zijn rol van de Joker. We kregen een teaser voor onze kiezen die het duidelijk maakt dat er dit jaar een Batman-game gaat komen voor de VR bril van Sony. Wanneer dit precies gaat gebeuren en hoe het eruit gaat zien is dus nog onbekend. Wellicht zien we meer hiervan op de beursvloer?

 

Farpoint

Farpoint is ook een van de VR games die indruk moet maken bij het kamp van Sony. We kregen een prachtige trailer te zien van een woestijnachtige wereld waarin we in First Person view kunnen vertoeven. De eerste indruk is fantastisch, en wij zijn dan ook benieuwd hoe dit avontuur gaat spelen. We zullen ongetwijfeld meer info krijgen op de GamesCom.

 

Final Fantasy XV

Wait, whut? Kregen we nou echt een nieuwe trailer van de aankomende Final Fantasy game? Dat is toch niet zo spannend? Nou, eigenlijk wel, want de game krijgt ook VR ondersteuning op Sony’s console. Hoe dit eruit ziet, zie je in onderstaande trailer:

 

Call of Duty: Infinite Warfare

Activision heeft geen eigen evenement, maar aangezien Sony graag de exclusieve rechten wil hebben (net als Black Ops 3), kregen we op de PS conferentie nieuwe beelden te zien van Infinite Warfare. We kregen een vette gameplay trailer voor onze kiezen, waarin we zien hoe de nieuwe gameplay eruit moet gaan zien. We vliegen in spaceships, we mogen in de ruimte rond banjeren en we zien een aantal brute kills. Call of Duty: Infinite Warfare verschijnt op 4 november voor PC, Xbox One en PS4.

Crash Bandicoot remaster en Skylanders

Crash Bandicoot komt ook terug, want er komt een remaster van de iconische Crash Bandicoot-games. Dit betekend dat we deel 1, 2 én 3 opnieuw mogen gaan spelen op onze PS4 console. Helaas nog zonder releasedatum Ook zal Crash zijn opwachting maken in Skylanders, waar je hieronder een trailer van ziet.

 

Lego Star Wars: The Force Awakens

Kylo Ren en Rey lieten hun LEGO koppie ook nog even zien. We kregen een gameplay trailer onder ogen van de aankomende Force Awakens LEGO game, die je hieronder kunt bekijken. LEGO Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 28 juni voor PC, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3, je Senseo en je schoonmoeder.

 

Death Standing

Hideo Kojima was ook aanwezig bij het Sony kamp en liet een nieuwe game zien. We kregen een echte Kojima trailer te zien, die intrigerend maar vooralsnog als vreemd beschouwd mag worden. In de trailer zien we acteur Norman Reedus op een strand. Wat er verder gebeurd moet je zelf maar even checken. Een releasedatum is onbekend, maar wij denken dat het nog wel even gaat duren. De nieuwe Kojima studio is namelijk pas net opgericht. Onze interesse is in ieder geval al wel gewekt.

 

Spider-Man

De Spider-Man film krijgt uiteraard een reboot. Hoe we dit weten? Nou, check Captain America: Civil War dan maar eens snel. Om dit te vieren komt Insomniac Games met een Spider-Man game, welke NIET op de film gebaseerd zal zijn. In de onderstaande teaser zien we een iets oudere Peter Parker, die al wat heeft meegemaakt. Het is ook heerlijk om Spidey zo ongelooflijk soepel door te straten te zien slingeren. We zijn dan ook erg benieuwd naar hoe Insomniac deze game af gaat leveren. Er vanuit gaand dat zij hun reputatie in stand houden, kan dit een hele toffe game gaan worden.

Tot slot

Net als Microsoft, weet Sony te imponeren met hun presentatie. Vette nieuwe onaangekondigde games zoals God of War 4, Days Gone, Farpoint, de nieuwe VR games en natuurlijk het nieuwe avontuur van Spidey geven een goed gevoel. Playstation 4 bezitters mogen zichzelf dus gelukkig prijzen dat de consoleboer zijn best probeert te doen om gamers aan hun trekken te laten komen. Het is natuurlijk wel jammer dat we geen The Last of Us 2 hebben gezien, maar vooralsnog is dit niet zo erg. Wij hebben zin in het aankomende gameseizoen en zijn benieuwd of Sony met nog een aantal kleine verrassingen komt. We zullen het zien!

Mocht je de persconferentie gemist hebben of toch nog even terug willen zien? Check hem hieronder:

[mbYTPlayer url=”https://youtu.be/GwofRzkROo4″ opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”false” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

2 reacties

Laat een antwoord achter