EA optimaliseert aantal games voor next-gen consoles

Aankomende week mogen we aan de slag met de Xbox Series X en de week daarop zal de PlayStation 5 verschijnen. Het is dan ook geen geheim dat veel uitgevers en ontwikkelaars hun bestaande games al een update aan het geven zijn, zo ook Electronic Arts!

EA Games heeft een update gegeven over een aantal recent verschenen games, welke ondersteuning krijgen op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Zo zal Star Wars: Squadrons een update krijgen welke betere lichteffecten heeft. De next-gen versies zullen wel dezelfde resolutie en framerate kennen als de Xbox One X en PS4 Pro-versie.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered zal ook de hoge resolutie van de Xbox One X en PlayStation 5 kennen, en zal verder geen enhancements kennen.

De Battle Royale game van Respawn Entertainment,  Apex Legends, zal een performance boost krijgen en wat grafische toevoegingen. Daarnaast zal de resolutie van de game vergroot worden op beide consoles.

Afgelopen jaar hebben we ook de sportgames UFC 4, NHL 21, Madden NFL 21 en FIFA 21 zien verschijnen. Alle games kunnen via backwards compatibility gespeeld worden op de next-gen consoles, maar deze games zullen grafisch niet echt verbeterd zijn. Wel kennen ze snellere laadtijden en verbeterde framerates op beide consoles.

Ook interessant
Microsoft kondigt een nieuwe Perfect Dark aan
NL / EN