Eerste info omtrent aankomende horrorgame van Silent Hill-bedenker vrijgegeven

Keiichiro Toyama, de bedenket van de Silent Hill-franchise, heeft iets meer details vrijgegeven over zijn nieuwe horrorgame.

Toyama is al enige tijd met zijn team van Bokeh Game Studio bezig om de game te ontwikkelen. De eerste informatie is door middel van een video vrijgegeven. Hierin verteld hij meer vertelt over de nog naamloze game, en zo wilt hij elementen van horror behouden, maar moet een speler ook een opgewonden gevoel krijgen tijdens het spelen. Het gevoel van horror moet komen doordat het dagelijkse leven opgeschud wordt.

In plaats van dat er enge dingen getoond zullen worden, is het ook de bedoeling dat er een discussie wordt neergezet. In de video zie wordt er verder dieper in gegaan op de ervaring van Toyama als ontwikkelaar. Naast Silent Hill heeft de beste man ook gewerkt aan bijvoorbeeld Gravity Rush. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor fotografie.

In 2020 kondigde Toyama al aan een eigen studio op te richten onder de naam Bokeh Game Studio, waarmee hij zal werken aan een horrorgame. Mede-oprichter Kazunobu Sato wist toen te melden dat het horrorproject nog in de kinderschoenen stond en dat we pas in 2023 de game mogen verwachten. Volgens de studio is de pc het hoofdplatform tijdens de ontwikkeling, maar het is tevens ook de bedoeling dat de game op de consoles zal verschijnen.

Je bekijkt meer over het naamloze horrorproject in de onderstaande video:

Ook interessant
Team Ninja toont 4K 60 fps gameplay van Nioh 2 Complete Edition
NL / EN