Eerste spelersaantallen voor free-to-play shooter xDefiant zijn indrukwekkend te noemen

Onlangs is er een nieuwe free-to-play shooter verschenen uit de stal van Ubisoft, genaamd xDefiant. De game haalt indrukwekkende spelersaantallen voor een eerste week van release.

xDefiant verscheen een weekje geleden als een free-to-play multiplayer shooter. De website Insider Gaming meldt nu dat er binnen een week tijd, 8 miljoen unieke spelers met deze game aan de slag zijn gegaan. Dat is zeker niet slecht, en zelfs behoorlijk indrukwekkend voor een shooter van Ubisoft. De Franse uitgever heeft het in het verleden meerdere keren geprobeerd, maar telkens zijn free-to-play shooters gefaald. Zo verscheen Hyper Scape enkele jaren geleden, een free-to-play Battle Royale shooter die het op moest nemen tegen Fortnite en Call of Duty Warzone. Die game werd zo weinig gespeeld door de community, dat Ubisoft besloot om de stekker uit het project te trekken.

Eerder deze maand besloot Ubisoft om een game die enkele jaren in ontwikkeling was namelijk Tom Clancy’s The Division Heartland, te annuleren. Dit moest een survival multiplayer shooter worden en uitgebracht worden als een free-to-play game. Na een interne test besloot Ubisoft om het project te schrappen.

Ubisoft leek geen geluk te hebben als het gaat om free-to-play shooters, maar de eerste cijfers van xDefiant zijn wel positief. De vraag is of de cijfers gaan oplopen en dat huidige spelers blijven. Ubisoft heeft in ieder geval plannen voor een jaar ondersteuning. Spelers kunnen nieuwe facties, wapens, maps, skins en evenementen verwachten.

Xedfiant is een 6 versus 6 multiplayer shooter die veel weg heeft van traditioneel Call of Duty multiplayer, maar ook elementen kent uit games als Overwatch. De game is gratis speelbaar op PlayStation 5, Xbox Series X | S en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x