Epic Games heeft ruim 1 miljoen euro aan boetes gekregen van de Nederlandse ACM instantie

Epic Games heeft een boete gekregen van 1.125.000 miljoen euro van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het ACM vindt dat Epic Games kinderen misleidt via de in-game itemshop in Fortnite. Epic Games geeft aan het niet eens te zijn met de beslissing van de ACM.

De ACM vindt dat er misleidende en oneerlijke handelspraktijken plaats vinden in de item shop van Fortnite. Volgens de autoriteit ervaren kinderen op verschillende manieren druk om impulsieve in-game aankopen te doen. Voor dit strafbare feit heeft ACM een boete opgelegd van 562.500 euro.

Daarnaast heeft Epic Games een tweede boete gekregen voor ontwerpkeuzes in de in-game shop, welke FOMO (fear of missing out) zou creëren bij kinderen. Denk hierbij aan een skin die je binnen een bepaalde periode kunt kopen, waarna deze niet meer te koop is. Door dit soort items tijdelijk beschikbaar te maken, krijgt Epic Games nog een een boete van 562.500 euro. Hierdoor komt het boetetotaal uit op een bedrag van 1.125.000 euro.

Epic Games heeft tot 10 juni 2024 de tijd om dit alles aan te passen , anders volgen er meer boetes.

Epic Games heeft aangegeven dat aflopende timers uit de digitale winkel gaan verdwijnen. Per item zal worden getoond op welke datum het uit de winkel gaat verdwijnen. Minderjarige gamers krijgen voortaan alleen items te zien die 48 uur of langer beschikbaar zijn. Epic Games heeft ook aangegeven het niet eens te zijn met de beslissing van de ACM en gaat in hoger beroep.

Fortnite is een free-to-play Battle Royale game en is verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Series X | S, Nintendo Switch, PC en mobiele apparaten.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x