Gamen tijdens de zomervakantie | FEATURE

Tips om je tijdens de warmte bezig te houden

Met de zomer in je bol en de zon in het land, zit je je te vergapen voor je agenda. Die is voor de verandering eens een keertje leeg: geen werk, geen studie en ook weinig nieuwe vette games aanstaande. Tja, wat dan? Jezelf een zonnesteek bakken op het strand of erop uit en een terras pakken is natuurlijk een prima plan, maar bij StarGamers zijn we er voor de games! Hoe vermaak je je wat betreft games dan in de zomer? Hier een aantal tips voor de dagen waarop je even helemaal niets te doen hebt.

hqdefault

Zomer bucket list

Waarschijnlijk heeft iedereen wel enkele games in zijn kast staan die al tijden stof aan het happen zijn, simpelweg omdat je er niet aan toe bent gekomen. Nu heb je de tijd om die overtollige games in je kast of Steam Library door te werken en jezelf up-to-date te houden voor games die deze herfst weer worden gereleased. Voor mij betekent dat dat ik tijd wil nemen om Far Cry 6 te spelen en eens te kijken naar Red Dead Redemption 2, maar waarschijnlijk heeft ieder zo wel wat spellen staan. Maak gewoon eens een lijstje met games waar je nog niet aan toe bent gekomen of games die je graag nog een keer zou spelen. Daarmee komen we gelijk bij tip 2:

Games opnieuw beleven

Speel games die je al hebt uitgespeeld nog een keertje door. Er zijn vaak genoeg opties om games toch uitdagender te maken (door de moeilijkheid aan te passen) of andere opties aan te zetten. Zo heeft Doom in een update een optie gekregen om je gun of Big Fucking Blaffer recht voor je snufferd te houden, net als in de old school DOOM games. Games doen er vaak een hoop aan om het speelbaar te houden door online multiplayer, leaderboard, challenges of eigen gemaakte levels/content/mods, en laat dat nou precies ideaal zijn voor in de zomer. Duik eens de diepte in met een game en kijk of er op de bodem nog een schat te vinden is. Zo niet, dan zijn er vaak nog andere schatten op te duiken, zoals… op naar tip 3.

xygaming-comic-old-school-games-new-school-excuses

Indiegames

Tegenwoordig worden we overspoeld met een hele hoop downloadable indiepareltjes en indiemeuk. Of het nu op Steam is of in de online stores op de console, er is altijd wel wat te vinden. Vaak creatief en soms ook verslavend, omdat werkelijk alle genres te vinden zijn onder indiegames… en vaak zijn ze nog inventief ook. Dungeoncrawlers, puzzelgames, top-down shooters, roguegames en rare fusies van verschillende genres zijn soms een ideale versnapering gedurende de zomermaanden. Vaak zijn de games goedkoop en door je een beetje in te lezen in het spel en de reviews kan je miskopen voorkomen, dus waag af en toe een gok met een indiegame. Natuurlijk hebben we een aardige collectie Indiereviews op StarGamers staan die je kunt checken om je keuze makkelijker te maken. Hier een lijstje met de meest recente games en de cijfers die hij deze games heeft gegeven.

gzsf4r8

Gratis games

Indiegames zijn vaak al goedkoop, maar er zijn natuurlijk ook zat gratis spellen die vaak ook verslavend kunnen zijn. Veel van de meest gespeelde games zijn de gratis games als Fortnite, League of Legends, DOTA 2 of Hearthstone, en behalve gratis fun bieden ze ook een uitdagende community. Andere games om te bekijken zijn Path of Exile (dat wat weg heeft van Diablo), Forza 6: Apex, Star Wars: The Old Republic of Naraka: Bladepoint. Er is een ruime hoeveelheid free-to-play games en de zomer is er een prima tijd voor om door te spitten. Over gratis games gesproken: op naar de hype van dit moment bij de volgende tip:

001

Pokemon Go(tta catch ‘em all)

De hype van tegenwoordig is hetzelfde wat er 15 jaar geleden ook al de hype was: Pokémon. Zo kun je de wezentjes nog steeds buiten vinden met behulp van de gratis Pokémon Go app. Het is daarom ook geen rare gedachte om met je mobiel erop uit te trekken en van het heerlijke weer te genieten terwijl je je eigen huisdier aan het vangen bent. Iemand die het plezier van Pokémon ook ontdekt heeft is onze StarGamer Valérie die er speciaal wat tips voor heeft geschreven. Deze tips kan je vinden door op deze link te klikken. Gotta catch ‘em all! Allemaal op safari in ons kleine kikkerlandje!

GTA Scavenger Hunt

Het ideale van open wereld games is dat bij goede games als GTA een hele hoop te doen is. Misschien is het op die manier fun om een soort bucket list te maken met opdrachten die jij tegen een vriend uitvoert. Het nadeel is wel dat je voortgang niet wordt bijgehouden, maar het kan zeker een leuke uitdaging zijn. De opdrachten (en de hoeveelheid punten) kun je samen bedenken en na een uur of twee kan je kijken welke opdrachten je van je lijstje kan schappen en wie de meeste punten heeft. Voor opdrachten is hier in ieder geval al wat inspiratie.

Opdracht

 • Maak een foto van: …  25 punten
 • Haal in een taxi een passagier op en rijd hem de zee in 50 punten
 • Steel een vliegtuig en vlieg naar een andere vliegveld 25 punten
 •             vlieg onder een brug door 25 punten
 •             land het vliegtuig 25 punten
 •             maak een parachutesprong uit een vliegtuig 50 punten
 • Voer een overval uit op een shop 25 punten
 • Steel een militair voertuig 50 punten
 • Fiets 3 minuten op een fiets 10 punten
 •             Zonder te vallen 40 punten
 • Maak een rondje om het eiland 100 punten
 •             Op een boot 50 punten
 • Krijg sterren politie achter je aan en schud ze af 50 punten
 •             Doe een succesvolle stuntjump tijdens de achtervolging 50 punten

gta

Tot slot

Zoals je ziet hoef je tijdens de komkommertijd niet op water, droog brood en komkommers te zitten wat betreft games. Er is vast nog genoeg te ontdekken om je de aankomende maand me te vermaken. Of het nu nieuwe challenges zijn, indiegames waar je nog geen tijd voor hebt gehad of nieuwe content in oude games, er blijft altijd nog wat te doen. Mocht je echt even af willen kicken van al dat gamen, kun je er voor kiezen om andere zomerse dingen te doen: naar het strand, barbecueën of de Olympische Zomerspelen kijken. Daarmee kom je alsnog de zomer wel door! Veel gameplezier en een heerlijke zomer gewenst allemaal!

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x