Gears 5: Hivebusters | REVIEW

Het is alweer een tijdje geleden dat Gears 5 werd uitgebracht, maar de game heeft onlangs een gloednieuwe campagne-uitbreiding gekregen in de vorm van Hivebusters. Laten we eens kijken of deze uitbreiding dezelfde hoge standaard kent als het originele verhaal!

Hivebusters is een verhaal gedreven mini-campaign die de sterren van de Escape-modus van Gears 5 in de spotlight zet, namelijk Keegan, Lahni en Mac. Keegan is een typische koppige oude soldaat, terwijl Lahni kritisch over elke situatie nadenkt. Mac is het groentje van de groep welke door zijn gebrek aan geduld een behoorlijke heethoofd kan zijn. Dankzij de samenstelling van drie heel verschillende personages krijgen we een gevarieerde en interessante groep soldaten en het is intrigerend om te zien hoe zij diverse situaties aanpakken. Vaker wel dan niet werken ze op briljante wijze samen terwijl ze zich uit lastige situaties proberen te wurmen en imposante bedreigingen neer proberen te halen. Dit alles resulteerd in een heerlijke game waar het verhaal en gameplay-dynamiek naadloos met elkaar verweven zijn om een ​​aangrijpende en opwindende campaign neer te zetten.  Elk avontuur wat je met de drie personages aan gaat is een leuke traktatie die deze zenuwslopende reis zeker de moeite waard maakt. Het is daarnaast nogal verrassend om te zien dat we het hier over DLC hebben, want de manier waarop Hivebusters dit alles neer weet te zetten is kwalitatief erg hoog.

Complete shizzle!

Afgezien van het verhaal zijn de situaties die je speelt gedenkwaardig, zitten ze boordevol actie en is het absoluut plezierig om te spelen. Of je nu door een gesmolten lavarivier drijft op een enorme stalen deur, hordes monsters afweert terwijl je wacht op een ontsnappingshelikopter, door een dorp stampt in een mech, door holle tunnels glijdt terwijl je schiet op een snatcher die je vrienden heeft ontvoerd , of diverse verdiepingen in een griezelig verlaten laboratorium aan het verkennen bent; de game weet je constant op het puntje van je stoel te houden. Daarnaast zijn alle opdrachten en omgevingen ontzettend gevarieerd en het voelt gewoon aan als een complete game.

Je zult ook coole wapens tegenkomen zoals een cryo-kanon waarmee je vijanden kunt bevriezen, maar er zijn ook nieuwe handige vallen aanwezig zoals lava pockets die je kunt beschieten om een ​​groep vijanden in vuur en vlam te zetten. Bovendien hebben alle drie de personages hun eigen unieke Ultimate Abilities die je kunt activeren wanneer ze zijn opgeladen. Zo kun je bijvoorbeeld munitie aanvullen, monsters verdoven met een speciale aanval en een tijdelijk schild opzetten. Deze helpen de gameplay een meer tactisch gevoel te geven dan de originele campaign mode en daarnaast moeten deze abilities bekend zijn voor iedereen die Horde-modus heeft gespeeld.

Indrukwekkend

Gears 5: Hivebusters biedt veel herspeelwaarde omdat je de DLC zowel online als lokaal kunt spelen met maximaal 3 spelers. Het samenwerken met vrienden voegt ook behoorlijk wat toe tijdens de diverse missies, en tevens voegt het een nieuwe diepere laag toe aan de welbekende Gears gameplay. Naarmate je vordert, ontdek je ook een schat aan verzamelobjecten die zijn weggestopt in hoekjes en gaatjes die helpen om de wereld van Gears 5 vorm te geven, evenals de specifieke omgeving van Hivebusters op de mysterieuze Galangi-eilanden. Dus het opnieuw spelen van  missies, alleen of met vrienden, kan behoorlijk lonend zijn.

Op grafisch vlak moet ik eerlijk zeggen dat Hivebusters op de Xbox Series X werkelijk weet te verbluffen. Gears 5 was natuurlijk al een mooie game op de Xbox One (X), maar je kunt merken dat ontwikkelaar The Coalition er flink werk van heeft gemaakt om goed de kracht van de nieuwe console te gebruiken. De jungle in Hivebusters ziet eruit alsof het een levend, ademend landschap is, tot aan de slangen die onder je voeten uit glijden terwijl je door de spelwereld loopt. Over de presentatie van deze Hivebusters-uitbreiding valt letterlijk niets te klagen, en het is dan ook een geweldige showcase om aan je vrienden te pronken om de grafische kracht van de Xbox Series X te tonen. 

Een beetje aan de korte kant…

Hoewel Gears 5: Hivebusters een ontzettend toffe uitbreiding is geworden, en de personages genoeg van elkaar verschillen, zijn ze niet altijd even goed uitgewerkt. Qua verhaal is Hivebusters best wel oppervlakkig te noemen, en zelf had ik graag meer achtergrondverhaal willen zien van de drie soldaten. Er is ook een vreemd deel van het verhaal waar een of ander mythisch beest bij betrokken is, en ik vond het nogal misplaatst in een Gears-game. Ik kan best begrijpen dat sommige mensen best wel kunnen genieten van dit aspect van het verhaal, maar ik vond het een beetje te ver gezocht, zelfs voor een over-the-top futuristische sci-fi-shooter zoals Gears of War.

Een ander minpunt van Hivebusters is de duur van de campaign. Hoewel de uitbreiding ontzettend toffe actie kent en behoorlijk wat memorabele momenten heeft, kun je de uitbreiding binnen drie uurtjes uitspelen. Dit is aardig aan de korte kant, en als je eenmaal klaar bent wil je ook meer. Gelukkig zijn de missies uitnodigend genoeg om opnieuw te spelen, en hier schuilt dan ook wel de kracht van Hivebusters, waardoor de 20 euro die de uitbreiding je kost ook gegrond is. Diegene die een abonnement op de Xbox Game Pass hebben kunnen de uitbreiding gewoon gratis spelen, wat dus helemaal de moeite waard is.

Conclusie

Gears 5: Hivebusters is een must-play voor elke fan van de serie. Van de erbarmelijke situaties in missies tot de adembenemende gevechtsscènes. Het is moeilijk om deze uitbreiding neer te leggen als je eenmaal aan het spelen bent, en dat komt door de geweldige actievolle campaign. Hoewel het verhaal niet heel diep gaat en er daarnaast momenten aanwezig zijn die nogal vergezocht zijn, is het een toffe uitbreiding waar veel games wat van kunnen leren. Het leuke is dat als je de uitbreiding eenmaal hebt voltooid, je hem zeker graag nog een keer speelt!

Gears 5: Hivebusters | REVIEW
HOT!
Actievolle campaign vol gedenkwaardige en epische momenten
Toffe toevoegingen van nieuwe wapens en vaardigheden
Genoeg replay door tof opgezette missies
NOT!
Personages zijn niet zo diep uitgewerkt
verhaal is iets teveel over-the-top en voelt niet op zijn plaats
Aardig aan de korte kant
75
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x