Gelekte documenten Microsoft laten nieuwe modellen Xbox Series X | S zien

Eerder hadden we het al over de behoorlijke blunder van FTC, welke een flink aantal projecten heeft gelekt. Meer dan 200 interne documenten van Xbox zijn door de Amerikaanse waakhond openbaar gemaakt, waaronder de plannen voor aankomende Xbox Series-consoles.

Een aantal van de gelekte documenten gaan over nieuwe modellen van de Xbox Series X en S en een nieuwe Xbox Wireless controller. Deze nieuwe modellen zijn een opgefriste versie van de consoles en kennen dan niet een werkelijke upgrade in rekenkracht zoals de Xbox One X dat in het verleden wel deed. Het nieuwe model Series S is dus wederom gemaakt voor 1440p gaming en de Xbox Series X voor 4K.

De nieuwe modellen Series X en S hebben de codenamen Ellewood en Brooklin. De vernieuwde Xbox Series S staat gepland voor een release in augustus 2024 en de vernieuwde Xbox Series X staat gepland voor oktober 2024. De consoles zullen ondersteuning krijgen voor het Xbox Wireless 2-protocol, Bluetooth 5.2 en Wi-Fi 6E.

Het nieuwe model van de Series S kent optisch weinig verschil met het huidige model, wel kent deze de nodige veranderingen intern die je hierboven kunt vinden.

De vernieuwde Xbox Series X is niet meer rechthoekig, maar cilindervormig. De console zou komen met 2TB aan interne opslagruimte, maar zonder disk drive. Onduidelijk is of Microsoft plannen heeft voor een externe disk drive die je los kan kopen. De prijs zou €499 zijn en er is een USB-C-aansluiting aan de voorkant.

Beide consoles komen met een nieuwe versie van de Xbox Wireless-controller met codenaam Sebile. Deze controller zal in de herfst van 2024 ook los te koop worden aangeboden. De controller krijgt ondersteuning voor het Xbox Wireless 2-protocol, bevat haptische feedback en bluetooth 5.2. De controller zou verder speakers bevatten, een accelerometer, modulaire thumb sticks en en knoppen bevatten die minder geluid produceren bij het indrukken. De controller wordt uitgerust met een interne batterij die eenvoudig omgewisseld kan worden. De controller zou in staat zijn om direct te verbinden met de Cloud voor minder input latency bij het spelen van games via xCloud.

Microsoft zelf heeft officieel nog niets aangekondigd. De documenten en afbeeldingen komen wel vanuit de gelekte documenten van het bedrijf, maar dit zijn enkel prototypes en er kan nog veel gewijzigd worden voordat deze nieuwe modellen ooit gaan verschijnen.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x