Gotham Knights aangekondigd

Warner Bros. Games en DC hebben Gotham Knights aangekondigd, een gloednieuwe third-person RPG boordevol actie die zich afspeelt in een open wereld, ontwikkeld door Warner Bros. Games Montréal.

In Gotham Knights kruipen spelers in de huid van leden van de Batman Family, waaronder Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin. Deze groep getrainde DC Super Heroes heeft na de dood van Batman gezworen Gotham City te beschermen.

Gotham Knights vertelt een origineel verhaal dat zich afspeelt in DC’s Batman Universe in een dynamische en interactieve Gotham City, waar een explosieve schurk de straten onveilig maakt. Met de Belfry als basis van waar ze opereren, worden in dit nieuwe tijdperk vol superhelden mysteries opgelost uit de zwartste bladzijden van de stad en worden er beruchte schurken verslagen tijdens meeslepende confrontaties. Spelers moeten Gotham redden van de ondergang en zichzelf opnieuw uitvinden als hun eigen versie van de Dark Knight.

“Met Gotham Knights brengt het team van Warner Bros. Games Montréal de Batman Family op unieke wijze tot leven om fans en nieuwe spelers op nieuwe manieren te verrassen,” aldus David Haddad, president, Warner Bros. Games. “We gaan een nieuw tijdperk in vol interactieve verhalen en ons team van ontwikkelaars werkt aan een nieuwe, diepgaande ervaring die zich afspeelt in DC’s Batman Universe.”

“Het team staat te popelen om Gotham Knights aan te kondigen en een nieuw verhaal van de DC Super Heroes te kunnen delen,” zegt Patrick Redding, creatief directeur, Warner Bros. Games Montréal. “We kunnen niet wachten om fans deze nieuwe game te laten spelen en ze in de huid te laten kruipen van krachtige DC Super Heroes, zoals Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin, terwijl ze een origineel mysterie ontrafelen in een bruisende Gotham City.”

In Gotham Knights kunnen spelers de open wereld van Gotham verkennen die is verdeeld in vijf afzonderlijke wijken. Gebruik heldhaftige gevechtsmoves en begeef je op verschillende manieren door de donkere steegjes, zoals met de beroemde Batcycle. Kruip in de rollen van BatgirlNightwing, Red Hood en Robin: hoe verder je komt in de game, hoe meer hun gameplay skills verbeteren en hoe meer wapens en uitrustingen je verzamelt. In de Gameplay Walkthrough video wordt onthuld dat Gotham Knights meeslepende verhaallijnen bevat met intensieve gevechten met de beroemdste superschurken van het DC Universe, waaronder Mr. Freeze, die erop uit is om Gotham City onder een laag ijs te bedekken.

De speelbare personages van Gotham Knights zijn:

  • Batgirl, ook bekend als Barbara Gordon, is een vastberaden strijder en een uitstekende hacker. Ze is de dochter van Jim Gordon, de overleden commissaris van Gotham, en heeft Batman in het verleden al geholpen als Oracle. Na lange jaren die in het teken stonden van herstel en voorbereidingen is ze klaar om in haar nieuwe rol te kruipen. Daarbij maakt ze gebruik van haar tonfa en jarenlange training in kickboksen, capoeira en jiujitsu.
     
  • Nightwing is Dick Grayson, de eerste Robin, die Batmans beschermeling was voor hij zelf een held werd. Hij is een geboren leider en het oudste en verstandigste lid van de Batman Family. Nightwing kan halsbrekende acrobatische stunts uitvoeren en is zeer behendig in het gebruik van Eskrima-stokken, waarmee hij vijanden in een handomdraai uitschakelt.
     
  • Red Hood, voorheen bekend als Jason Todd, is een gespannen en lichtgeraakte antiheld die na zijn dood weer tot leven werd gewekt door een van Batmans grootste vijanden. Red Hood heeft een kort lontje, maar aarzelt geen moment om zich op te offeren om een vriend te helpen. Tijdens zijn uitgebreide training heeft hij uitzonderlijke krachten ontwikkeld die hij kan toepassen op meerdere gevechtstechnieken met zowel traditionele als geavanceerde wapens.
     
  • Robin is Tim Drake, het wonderkind en het brein van het team, en een meester in deductie. Hij gelooft in de missie van Batman en is ervan overtuigd dat Gotham City beschermd moet worden. Hij hoopt dat hij hier de aangewezen held voor is. Robin is een deskundige strijder die is gewapend met zijn inklapbare gevechtsstok. Hij kent meerdere aanvalstechnieken en heeft een achtergrond in gecombineerde psychologische oorlogsvoering en gedragswetenschappen.  

Fans kunnen Gotham Knights alleen spelen of met een ander in een online coöp-omgeving. De game zal in 2021 beschikbaar zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en PC.

Ook interessant
Destiny 2: Beyond Light vanaf nu verkrijgbaar
NL / EN