Gratis demo van Monster Hunter Rise verschijnt op 8 januari

Tijdens het “Monster Hunter Digital Event” van vandaag heeft Capcom nieuwe details onthuld over Monster Hunter Rise.

Vanaf morgen, 8 januari, tot het eind van januari is een Monster Hunter Rise-demo als gratis download verkrijgbaar in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch, zodat hongerige hunters van over de hele wereld alvast een voorproefje kunnen nemen op het langverwachte nieuwe deel in de geliefde franchise.

Tijdens het livestream-evenement introduceerde een gloednieuwe trailer de  “Wyvern Riding”-gameplay, een nieuw monster, diverse terugkerende monsters en de ijzige nieuwe jachtvelden die spelers kunnen verkennen wanneer de volledige game wereldwijd voor de Nintendo Switch verschijnt op 26 maart 2021.

De gratis, tijdelijk verkrijgbare Monster Hunter Rise-demo verschijnt morgen op 8 januari en is beschikbaar tot 31 januari. Deze demo biedt spelers alle tijd en ruimte om te genieten van een voorproefje op deze gloednieuwe Monster Hunter-ervaring. De demo voorziet spelers van vele jachtopties, inclusief offline solo en multiplayer-gameplay met twee tot vier spelers, zowel offline lokaal als online, met alle 14 wapentypes.

De gratis demo omvat de volgende modes en quests:

  • Training – Leer de basis van de monsterjacht, inclusief een introductie van het nieuwe Wirebug-mechanisme en het rijden op Palamute. Alleen solo play.
  • Wyvern Riding – Betreed een gebied waar je op een Wyvern kunt rijden, dankzij de nieuwe mogelijkheid om tijdelijk op monsters te rijden en ze te besturen. Alleen solo play. 
  • Beginner Quest: Great Izuchi – Ideaal voor nieuwkomers en terugkerende hunters die wel een opfriscursus kunnen gebruiken. Solo play, lokaal multiplayer en online multiplayer.
  • Intermediate Quest: Mizutsune – Een pittige uitdaging, alleen voor ervaren spelers. Solo play, lokaal multiplayer en online multiplayer.

Vandaag is ook de ijzige Goss Harag onthuld, een geheel nieuw monster dat zal debuteren in Monster Hunter Rise. Op zoek naar een nieuwe prooi zwerft dit beest over besneeuwde velden, om hunters de koude rillingen te bezorgen met zijn scherpe klauwen en ijsmessen. Goss Harag voelt zich helemaal thuis in de Frost Islands, een nieuwe met sneeuw bedekte en door de wind geteisterde omgeving die ooit de broedplaats was voor grote draken, waar alleen de dapperste hunters op durfden te jagen.

Vele andere klassieke en geliefde monsters keren terug naar het immer groeiende aantal vijanden in Monster Hunter Rise. Naast de eerder aangekondigde monsters, zijn de volgende doorgewinterde dreigingen ook van de partij: Lagombi, Khezu, Great Baggi, Barioth, Mizutsune, en Tigrex. De komende maanden worden meer nieuwe en terugkerende monsters onthuld.

Over Monster Hunter Rise:

Monster Hunter Rise is een action RPG die spelers verplaatst naar het kleurrijke stadje Kamura Village, dat veel bezoekers trekt met zijn unieke cultuur en jachttechnologie. Nadat spelers hun pantsers hebben aangetrokken en een keuze hebben gemaakt uit verschillende wapentypes kunnen ze vertrekken naar de gloednieuwe jachtvelden, inclusief de oude Shrine Ruins, het Flooded Forest en meer.

Dankzij het nieuwe  “Wirebug”-mechanisme kunnen spelers zich met draden vastgrijpen en door de lucht trekken, zodat ze razendsnel kliftoppen en andere moeilijk bereikbare plaatsen kunnen bereiken, maar ook luchtaanvallen kunnen uitvoeren. In de game krijgen spelers ook nieuwe partners genaamd Palamutes, gepersonaliseerde en berijdbare “Canyne”-metgezellen die spelers nieuwe mogelijkheden bieden om aan te vallen, terwijl de “Felyne” Palico’s terugkeren als handige helpers, onder andere voor het genezen van personages.

Terwijl Monster Hunter Rise-spelers monsters verslaan en in de game vorderen, kunnen ze items van verslagen vijanden gebruiken om unieke wapens en pantsers te craften die helpen om te overleven en bij het verslaan van nog grotere monsters. Hunters kunnen deze uitdagingen alleen aangaan, of samenwerkend met maximaal vier spelers tegelijk, zoals lokaal als online. Dankzij de flexibiliteit van het Nintendo Switch-systeem kunnen hunters nu altijd, overal en met iedereen op jacht gaan.

Ook interessant
FromSoftware: “Elden Ring is nog steeds in ontwikkeling”
NL / EN